Kauniečiai įtariami pagrobę ir reketavę programuotoją

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai sulaikė kelis Kauno verslininkus ir jiems talkinusius du šešėlinio pasaulio atstovus. Jie įtariami sunkiais nusikaltimais – reketavę informacinių technologijų specialistą iš Mažeikių, už neva neatliktus darbus reikalavus sumokėti šimtus tūkstančių litų.

Padedami šešėlinio pasaulio atstovų kauniečiai verslininkai pagrobė IT specialistą iš Mažeikių, jį reketavo, atėmė savigynai įgytą kovinį pistoletą<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Padedami šešėlinio pasaulio atstovų kauniečiai verslininkai pagrobė IT specialistą iš Mažeikių, jį reketavo, atėmė savigynai įgytą kovinį pistoletą<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2012-08-30 08:20, atnaujinta 2018-03-17 01:45

Vyras buvo pagrobtas. Iš jo atimtas savigynai įgytas ginklas, o nuvežus jį prie bankomatų liepta išgryninti nemažas pinigų sumas. Taip pat pasirašyti skolų raštelius.

Keturis reketu įtariamus vyrus Kauno policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnai sulaikė pirmadienį bei antradienį. Pasak teisėsaugininkų, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai į policijos pareigūnus kreipėsi Mažeikiuose gyvenantis informacinių technologijų (IT) specialistas. Jis pasiguodė, kad iš jo bandoma atimti šimtus tūkstančių litų.

Interneto svetaines, virtualias parduotuves kuriantis bei kitas IT paslaugas teikiantis specialistas teisėsaugininkams pasakojo, kad kilo konfliktas su dviem Kauno verslininkais. Šie jį kaltino neatlikus darbų, už kuriuos esą sumokėta apie 60 tūkst. svarų sterlingų.

Tyrimo duomenimis, pinigų neatgaunantys kauniečiai nieko protingiau nesugalvojo, kaip tik pagalbos kreiptis į šešėlinio pasaulio atstovus. Vienas sulaikytųjų - su Kauno organizuotomis nusikaltėlių gaujomis (tame tarpe „Daktarų“ likučiais bei mieste dominuojančiais „Agurkiniais“) siejamas Remigijus T.

Talkinant banditams verslininkai buvusį savo partnerį prieš jo valią naudodami psichologinį smurtą įsodino į automobilį ir vežiojo po miestą. Iš IT specialisto buvo atimtas savigynai įgytas kovinis pistoletas, žmogų nuvežus prie bankomatų liepta nuo sąskaitų nuimti pinigus ir juos atiduoti. Be to reketininkai reikalavo, kad jų auka pasirašytų įvairius skolos raštelius bei vekselius. Paklausus, kokią sumą kauniečiai bandė išreikalauti iš IT specialisto, teisėsaugininkai sakė tiksliai negalintys atsakyti. Tik nurodė, jog tai šimtai tūkstančių litų.

Kauno policija informuoja, kad įtariant eile nusikaltimų buvo sulaikyti A. M., (gim. 1968 m.), G. M. (gim. 1980 m.) ir R. T. (gim. 1974 m.), 2012-08-28 R. K. (gim. 1962 m.), kurie siejami su Kauno mieste veikiančiomis organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis.

Trečiadienį Kauno miesto apylinkės teismas patenkino prokurorų prašymą ir visus įtariamuosius leido suimti. Vienam vyrui skirtas maksimalus, trejų mėnesių suėmimo terminas. Kitiems dviems atseikėta po mėnesį. O ketvirtasis už grotų praleis dešimt parų.

Kauniečiams teks atsakyti ne tik už svetimo turto prievartavimą, bet ir už žmogaus laisvės suvaržymą bei kovinio ginklo pagrobimą veikiant bendrininkų grupėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?