Panevėžio rajono gyventojas nuteistas už nusikaltimus prieš savo draugą

Panevėžio mieto apylinkės teismas pirmadienį baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Panevėžio rajono gyventojas 28 metų D. D. pripažintas kaltu dėl svetimo turto vagystės ir nežymaus sveikatos sutrikdymo.

2007 metų gruodį kaltinamasis D. D. per išgertuves G. B. namuose susivaidijo su juo, griebė kastuvėlį pelenams semti ir sudavė nukentėjusiajam kelis smūgius į galvą.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
2007 metų gruodį kaltinamasis D. D. per išgertuves G. B. namuose susivaidijo su juo, griebė kastuvėlį pelenams semti ir sudavė nukentėjusiajam kelis smūgius į galvą.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2012, 1:37 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:28 PM

Teismas nustatė, kad D. D. vieną 2005 metų lapkričio naktį Panevėžio rajone įsibrovė į svetimą ūkinį pastatą ir iš ten pavogė G. B. priklausantį turtą: guminę valtį, suvirinimo aparatą, elektrinį medžio pjovimo prietaisą, dvi elektrines šlifavimo mašinas, gręžimo įrankį, eglinius rąstus, du medinius langų rėmus ir kitus daiktus. Viso pavogto turto vertė – 2405 litai.

2007 metų gruodį kaltinamasis D. D. per išgertuves G. B. namuose susivaidijo su juo, griebė kastuvėlį pelenams semti ir sudavė nukentėjusiajam kelis smūgius į galvą. Medicinos ekspertai nustatė, kad G. B. buvo nežymiai sutrikdyta sveikata.

Dar vieną nusikaltimą D. D. įvykdė 2008 metų lapkričio mėnesį vienkiemyje Panevėžio rajone. Naktį įsibrovęs į garažą kaltinamasis pagrobė E. K. priklausantį keturratį motociklą, kurio vertė 25 tūkstančiai litų.

D. D. prisipažino, kad sužalojo nukentėjusįjį G. B., tačiau kaltę dėl vagysčių pripažino tik iš dalies.

Kaltinamojo atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta.

G. B. kūno sužalojimo epizode D. D. atsakomybę sunkinanti aplinkybė – nusikalstamą veiką jis padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis teistas, niekur nedirba, seniūnijos, kurioje gyvena, seniūno charakterizuojamas teigiamai.

Teismas nusprendė D. D. skirti galutinę subendrintą bausmę – laisvės atėmimą dvejiems metams ir dviem mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams. D. D. įpareigotas per 3 mėnesius įsidarbinti arba būti registruotam Darbo biržoje, taip pat jam paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – išdirbti nemokamai 40 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose valstybinėse ar nevalstybinėse įstaigose bei organizacijose.

Civilinių ieškinių procesą pagal G. B. ir L. K. pareiškimus nuspręsta nutraukti jiems atsisakius reikalavimo.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.