N. Venckienė ir A. Skučienė jas apklausti bandančią prokurorę kaltina persekiojimu

Apklausų vengiančios Garliavos istorijos veikėjos Neringa Venckienė ir Audronė Skučienė generaliniam prokurorui skundžia jas apklausti bandančią Panevėžio apygardos prokurorę Aureliją Gališanskytę. Ne vieno nusikaltimo padarymu įtariama buvusi Kauno apygardos teismo teisėja ir jos teta Dariaus Valio prašo iškelti prokurorei baudžiamąją bylą dėl piktnaudžiavimo ir patikrinti visas jos per trejus metus tirtas bylas.

N. Venckienė ir jos teta A. Skučienė generaliniam prokurorui apskundė jas apklausti bandančią prokurorę A. Gališanskytę.<br>V. Ščiavinskas
N. Venckienė ir jos teta A. Skučienė generaliniam prokurorui apskundė jas apklausti bandančią prokurorę A. Gališanskytę.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Sep 5, 2012, 5:21 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:42 PM

N. Venckienė ir A. Skučienė piktinasi, kad jas A. Gališanskytė persekioja ir terorizuoja, esą jai yra pateiktos medikų pažymos įrodančios, kad abi pareiškėjos negali atvykti į ikiteisminio tyrimo įstaigą, tačiau prokurorė su šaukimu į prokuratūrą atsiuntė apylinkės prokurorą į Ukmergės ligoninę, kur N. Venckienei buvo atlikta operacija, o į A. Skučienės namus atsiuntė policijos pareigūnus ir, anot pareiškėjų, pati į juos lindo.

Jos piktinasi ir A. Skučienei antradienį paskirta bauda bei bandymu ją atvesdinti.

„Atsižvelgdamos į minėtas aplinkybes, manome esant reikalinga Jus, Generalinį prokurorą, informuoti apie šiuos prokurorės Aurelijos Gališanskytės veiksmus, siekiant, kad prokurorų etikos taisyklių ir Lietuvos Respublikos prokuratūros įstatymo, Lietuvos Respublikos baudžiamojo ir Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodeksų kontekste būtų įvertinti prokurorės A. Gališanskytės veiksmai, piktnaudžiaujant tarnyba, švaistant valstybės lėšas dėl prokuroro siuntimo į ligoninę, policijos darbuotojų nuolatinio siuntimo į namus, pačios A. Gališanskytės atvykimo į namus“, - D. Valiui rašo Garliavos veikėjos.

A. Gališanskytės veiksmai, anot N. Venckienės ir A. Skučienės, norėjo padaryti ir padarė joms didelę žalą.

Buvusi Kauno apygardos teismo teisėja ir jos teta savo skunde taip pat rašo, kad dėl A. Gališanskytės veiksmų skundus yra teikę ir kiti asmenys. Jos nurodo vieną prokurorės tirtą bylą, kurioje esą A. Gališanskytė susitikusi su proceso dalyviams siūlė jiems „nesišakoti“, prisipažinti dėl visų tariamai padarytų nusikaltimų, o ji esą pasirūpinsianti, jog būtų paskirta tik piniginė bauda ir neskirtas joks laisvės atėmimas.

„Akivaizdu, kad dėl prokurorės A. Gališanskytės veiksmų jau ne pirmą kartą skundžiasi proceso dalyviai. Manome, kad tikslinga patikrinti visas paskutinių trejų metų A.Gališanskytės žinioje esančias bylas, siekiant nustatyti, ar visose bylose sergantiems asmenims ji siunčia prokurorą į ligoninę, policininkus į namus, pati vyksta į asmens privačius namus, baudžia baudomis tebegaliojant išduotai medicininei pažymai dėl negalėjimo atvykti į ikiteisminio tyrimo įstaigą, prokuratūrą“, - skunde nurodo N. Venckienė ir A. Skučienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.