Kyšininkavimu įtariamas teisėjas pralaimėjo policijai dėl šovinio

Kyšio paėmimu įtariamam buvusiam Vilniaus apygardos teismo teisėjui Ryšardui Skirtunui nepavyko laimėti bylos prieš sostinės policiją. Jo skundą išnagrinėjęs Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė, kad policijos skirta 150 litų bauda jam yra skirta pagrįstai.

R. Skirtuno teigimu, šis šovinys seife liko netyčia, o kadangi seife nieko vertingo nelaikė, tad apie metus jo ir neatidarinėjo.<br>D. Umbrasas
R. Skirtuno teigimu, šis šovinys seife liko netyčia, o kadangi seife nieko vertingo nelaikė, tad apie metus jo ir neatidarinėjo.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Sep 6, 2012, 1:44 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:19 PM

R. Skirtunas į Specialiųjų tyrimų tarnybos akiratį pateko šių metų balandį, kai iš advokato Vitoldo Petravičiaus paėmė 30 tūkst. litų. Teisėjo kabinete Vilniaus apygardos teisme buvo atlikta krata, vėliau nuspręsta apieškoti ir R. Skirtuno butą.

Jame seife buvo rastas vienas šovinys. Už jo neteisėtą laikymą buvusiam teisėjui skirta bauda.„Tikras kuriozas. Ką aš galėjau daryti su tuo vienu šoviniu? Nusišauti be pistoleto“, - praėjusią savaitę teisme laukdamas administracinės bylos nagrinėjimo žurnalistams kalbėjo R. Skirtunas.

Iš teisėjo pareigų atleistas vyras teigia, kad apie 15-18 metų turėjo savigynai išduotą ginklą, tačiau vėliau jam nusibodo kas kelerius metus prasitęsti leidimą jo laikymui, todėl ir ginklą, ir šovinius, išskyrus vieną, atidavė policijai.

R. Skirtuno teigimu, šis šovinys seife liko netyčia, o kadangi seife nieko vertingo nelaikė, tad apie metus jo ir neatidarinėjo. Tik policijos pareigūnams atvykus daryti kratos jis pravėrė seifo duris ir suradęs pamirštą šovinį pats atidavė jį pareigūnams.

Administracinės teisės pažeidimų protokolą surašę policijos pareigūnai įtaria, kad R. Skirtunas šovinį pasiliko tyčia.

Jie buvusį teisėją ne tik nubaudė bauda, bet ir siūlė prokuratūrai dėl šio įvykio pradėti ikiteisminį tyrimą, tačiau prokurorai buvusio teisėjo veiksmuose neįžvelgė jokio nusikaltimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.