Buvusio STT vadovo sūnus E. Junokas už grotų siunčiamas 4 metams ir 10 dienų

Vilnių nuo prostitučių nusprendusiam išvalyti buvusio Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo Valentino Junoko sūnui Edvinui Junokui skirta 4 metų ir 10 dienų metų laisvės atėmimo bausmė. Jo bendrininkas Robertas Repšas už grotų turės praleisti 4 metus.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2012-09-11 19:46, atnaujinta 2018-03-16 20:02

Tokį nuosprendį prostitutę apiplėšusiems vyrams antradienį skyrė Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas. Abu nuteistieji taip pat turės atlyginti 3860 litų žalą bei sumokėti 10 tūkst. litų neturtinės žalos nukentėjusiai Laimai Ambrasaitei. E. Junokas ir R. Rapšas privalės padengti ir teismo išlaidas – 1000 litų.

Nuosprendį dar galima apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

E. Junoko tėvas V. Junokas teigia, kad tai būtinai ir padarys. Anot jo, sūnus teisiamas pirmą kartą, todėl jam skirta bausmė yra per didelė.

Kaip teisme aiškino R. Repšas ir E. Junokas, jie neketino apiplėšti merginos, norėjo tik vieno - kad po masažo priedanga prostitucija užsiimančios „plaštakės“ nutrauktų savo verslą sostinėje. To E. Junoko esą paprašė vienas lenkų verslininkas, norėjęs dalį savo masažo verslo perkelti į Lietuvos sostinę.

Teisiamieji prisipažino, kad „kliento“ užsakymui įgyvendinti pasirinko ne itin tinkamas priemones. „Perlenkėme lazdą“, - teisme sakė R. Repšas.

Nusikaltimas įvykdytas šių metų vasario 18 d. Abu draugai susitiko centre. E. Junokas R. Repšui papasakojo, kad turi problemų su prostitutėmis ir abu nusprendė jas pagąsdinti.

Kadangi skelbimuose buvo nurodyti merginų telefonų numeriai, buvo nutarta vienu jų paskambinti.

„Paskambinau, atsiliepė, kiek supratau iš balso - Laima Ambrasaitė. Sutariau laiką, kada atvyksiu, ji pasakė adresą, atvykusi liepė iš apačios man paskambinti, pasakė, kad įleis“, - liudijo R. Repšas.

Pasak teisiamojo, atvažiavus prie L. Ambrasaitės nurodyto namo L. Giros gatvėje, E. Junokas iš automobilio bagažinės išėmė kažkokius ginklus. „Aš, kaip nešaudantis, nežinau, kokie ten ginklai buvo, tačiau, kiek suprantu, tikras ginklas turėtų būti sunkus, o tie buvo lengvi, su plastmasinėmis rankenomis“, - teigė R. Repšas.

Paskambinus į telefonspynę, anot teisiamojo, mergina duris atidarė net neklaususi, kas atėjo. „Pakilau iki septintojo buto, ji atidarė duris pusnuogė, segėjo tik trumpą sijoną, vilkėjo nelabai ką dengiančią palaidinę. Ji man liepė eiti į vonią, nes aš pas ją užsirašiau kaip klientas, bet aš nėjau, o išsitraukiau ginklą, netrukus į duris paskambino ir E. Junokas“, - liudijo R. Repšas.

Kaukėtas E. Junokas iškart pradėjo klausinėti, kur yra Greta, nes tik ji jam buvo reikalinga, o ne L. Ambrasaitė. Mergina paaiškino, kad Greta yra išvykusi. Supratę, kad su Greta susitikti nepavyks, jie nusprendė pagąsdinti bent jos draugę.

Buvo nuspręsta iš merginos paimti kai kuriuos daiktus, du telefonus ir nešiojamąjį kompiuterį, o ji pati išsitraukusi iš piniginės atidavė jiems pinigus - 2,5 tūkst. litų.

Išėjęs iš buto E. Junokas ginklus išmetė, abu pasidalino paimtus pinigus ir išsiskirstė. Teisiamieji tikino, kad daiktus vėliau būtų grąžinę, tačiau rasti Gretos nesugebėjo.

L. Ambrasaitė iš E. Junoko ir R. Repšo prašė jai priteisti 50 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti. Ji teigė, kad per užpuolimą patyrė šoką, po to sušlubavo jos sveikata. Esą jai dėl to net teko lankytis pas psichologą, tačiau vizito pas gydytojus dokumentų ji pateikti negalėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.