Kaune sulaikyti elitinių prostitučių tinklo organizatoriai: 50-metis olandas ir 23 metų lietuvė

Kauno policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnai sulaikė elitinių prostitučių paslaugas organizavusių sugyventinių porelę. Pareigūnams įkliuvo 50-metis Nyderlandų pilietis ir 23 metų lietuvė.

Elitinių prostitučių paslaugos buvo plačiai reklamuojamos interneto skelbimuose, pareigūnai mano, kad nelegali „firma“ veikė mažiausiai dvejus metus.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Elitinių prostitučių paslaugos buvo plačiai reklamuojamos interneto skelbimuose, pareigūnai mano, kad nelegali „firma“ veikė mažiausiai dvejus metus.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Sep 14, 2012, 12:10 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:50 PM

Į policijos pareigūnų akiratį porelė pateko pradėjus stebėti virtualioje erdvėje publikuojamus skelbimus, kuriuose reklamuojamos intymios paslaugos.

Netrukus ONTV pareigūnai suprato aptikę elitinėmis vadinamų prostitučių „firmą“. Šios nelegalios veiklos organizatoriams dirbusios merginos paslaugas teikdavo Kauno rajone esančiame prabangiai įrengtame privačiame name.

Sąvadautojai iš klientų imdavo po 400 litų už vienos valandos paslaugas, į kurias įeidavo šampano taurė, burbulinė vonia ir intymūs santykiai su gražia mergina. Buvo siūlomi ir netradiciniai variantai – lytiniai santykiai su dviem merginomis iš karto, taip pat tenkinami iškrypėliški vyrų įgeidžiai.

Pogrindinei „firmai“ vadovavę olandas ir jo sugyventinė buvo pasiskirstę vaidmenimis. 23 metų A. B. atsiliepdavo telefonu, tardavosi su klientais dėl jų apsilankymo. 50-metis Nyderlandų pilietis T. W. rinkdavo pinigus, rūpindavosi naujų merginų paieškomis. Turima duomenų, kad pogrindinė elitinių prostitučių „firma“ veikė mažiausiai dvejus metus.

Praėjusį antradienį kriminalinės policijos pareigūnai surengė operaciją, jos metu sulaikė ne tik abu sutenerius, jų name taip pat rado ir keturias prostitutes.

Lrytas.lt žiniomis, Nyderlandų pilietis pradžioje elgėsi labai arogantiškai. Sulaikytas jis atsisakė duoti parodymus, piktinosi policijos veiksmais, reikalavo pakviesti ambasadorių.

Teisme vyras netikėtai pakeitė savo poziciją, supratęs, kad pareigūnai surinko daugiau nei pakankamai jo nusikalstamos veiklos įrodymų, o už prostitucijos organizavimą Lietuvos įstatymai numato laisvės atėmimą iki šešerių metų, jis pareiškė sutinkantis bendradarbiauti su pareigūnais.

Vyras ne tik prisipažino, bet ir atskleidė itin pikantiškos informacijos apie elitinių prostitučių klientų ratą.

Olandui ir jo sugyventinei pareikšti įtarimai organizavus prostitucijos tinklą ir jam vadovavus. Ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato ONTV pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.