Nenuilstančiam piratų gaudytojui – įtarimai dėl prekybos kvaišalais

Nenuilstančiu kovotoju autorių teisių pažeidimais bei piratavimu virtualioje garsėjęs Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijos vadovas Vytas Simanavičius susidūrė su rimtomis problemomis. Praėjusią savaitę jam pareikšti įtarimai disponavimu dideliu kvaišalų kiekiu turint tikslą juos platinti.

LANVA vadovas V. Simanavičius, žinomas kaip nenuilstantis kovotojas su piratavimu, praėjusią savaitę tapo įtariamuoju narkotikų platinimo byloje.<br>N. Povilaitis
LANVA vadovas V. Simanavičius, žinomas kaip nenuilstantis kovotojas su piratavimu, praėjusią savaitę tapo įtariamuoju narkotikų platinimo byloje.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Sep 17, 2012, 6:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:44 PM

Ne vieną ikiteisminį tyrimą dėl autorių teisėmis apsaugotų kūrinių platinimo internete inicijavęs, sustabdyti didžiausio Lietuvoje „torrent“ tinklapio „Linkomanija“ veiklą siekęs kaunietis Vytas Simanavičius pats varsto policijos ir prokuratūros kabinetų duris.

Praėjusią savaitę jam buvo pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 1-ąją dalį dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių bei psichotropinių medžiagų kiekiu.

Pasak Kauno policijos atstovų, ikiteisminis tyrimas dėl prekybos kvaišalais Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje pradėtas dar šių metų pradžioje, vasario mėnesį. Kodėl įtarimai V. Simanavičiui buvo pareikšti tik dabar, pareigūnai nekomentuoja, tik nurodo, kad tyrimas tęsiamas.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Gabija Večerinskienė sakė nenorinti plačiau komentuoti atliekamų veiksmų.

Pasak prokurorės, šiuo metu yra tik tyrimo pradžia, ateityje įtarimai gali būti pareikšti ir kitiems asmenims, todėl bet koks informacijos viešinimas gali pakenti eigai.

Su V. Simanavičiumi lrytas.lt žurnalistui susisiekti nepavyko, jis neatsiliepia mobiliojo ryšio telefonu. Be to, pareiškus įtarimus, V. Simanavičius pasirašė pasižadėjimą neviešinti ikiteisminio tyrimo medžiagos.

Į teisėsaugininkų nemalonę patekęs V. Simanavičius anksčiau palaikė glaudžius ryšius su Kriminalinės policijos biuru, kartu su pareigūnais dalyvaudavo kratose, inicijuodavo ikiteisminių tyrimų pradėjimą.

V. Simanavičius dėl savo veiklos buvo užsitraukęs ne tik piratauti mėgstančių internautų, bet ir kriminalinio pasaulio šulų nemalonę.

Prieš kelerius metus Kriminalinės policijos biuras išaiškino ir laiku sustabdė rengiamą pasikėsinimą į V. Simanavičių. Operatyvininkai išsiaiškino, kad po LANVA vadovo automobiliu planuojama padėti galingą sprogmenį. Šį nusikaltimą planavo su šešėliniu pasauliu susijusio Kauno verslininko sūnus. V. Simanavičiui tokiu būdu norėta atkeršyti už pogrindinio kompaktinių plokštelių fabriko demaskavimą. Pareigūnams išaiškinus vietą, kur nelegaliai buvo daromos piratinės filmų bei audio kūrinių kopijos, taip pat tiražuojama pornografinio turinio produkcija, fabriko įkūrėjai patyrė didelius nuostolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.