Pasieniečių mokyklos kursantas pademonstravo drąsą

Vilniaus rajone, prie sienos su Baltarusija, sulaikyti trys sostinės gyventojai ir nemažas kontrabandinių cigarečių krovinys. Kaip neretai pastaruoju metu pasitaiko šiame ruože, cigaretės į Lietuvos teritoriją iš Baltarusijos buvo tiesiog įmestos nepažeidžiant sienos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2012, 11:58 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:41 PM

Vėlų pirmadienio vakarą palei sieną su Baltarusija Vilniaus rajono Beržytės kaimo prieigose pėsčiomis patruliavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasienietis ir šioje užkardoje praktiką atliekantis Pasieniečių mokyklos kursantas.

Eidami palei sieną tamsoje pasieniečiai tolėliau išgirdo įtartinus garsus. Patyliukais pirmyn pasėlinę keliasdešimt metrų jie prie pat sienos Lietuvos pusėje išvydo tris vyrus ir šalia gulinčią krūvą dėžių. Buvo akivaizdu, kad ką tik šioje vietoje į Lietuvą buvo patekęs kontrabandos krovinys. Trijulė jį jau ruošėsi gabenti į šalies gilumą, kai tamsą perkrodė pasieniečių komandos kontrabandininkams. Išvydęs staiga lyg iš po žemių išdygusius uniformuotus ir ginkluotus VSAT pareigūną bei kursantą, vienas vyras iškart griuvo ant žemės. Dar po vieną jo bendrininką šalia patiesti teko Lavoriškių užkardos pareigūnui ir jo jaunajam kolegai. Beje, pastarasis sulaikydamas kontrabandininkus per šiuo metu atliekamą praktiką Lavoriškių užkardoje pasižymi jau antrąsyk.

Įvykio vietoje buvo rasta 16 dėžių, iš viso 8 tūkst. pakelių, baltarusiškų cigarečių. Neabejojama, kad jos iš Baltarusijos prie sienos linijos atėjusių kontrabandininkų į Lietuvą buvo tiesiog įmestos. Tokie atvejai, kai siena nepažeidžiama, o rūkalai tiesiog įskraidinami per ją ir vėliau kitų asmenų gabenami į Lietuvos gilumą, pastaruoju metu pasienyje su Baltarusija gana dažni. Sulaikytieji pasirodė esantys 47-erių, 48-erių ir 53-ejų Vilniaus gyventojai. Juos pasieniečiai uždarė į areštinę.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.