Savo tautietį pagrobęs ir kalinęs norvegas veržiasi į laisvę

Savo tautietį prieš metus neteisėtai Vilniuje įkalinęs Norvegijos

S. Westby buvo suimtas prieš metus, kai antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai šturmavo patalpas Vilniaus Gedimino prospekte ir išlaisvino pagrobtą Norvegijos pilietį.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
S. Westby buvo suimtas prieš metus, kai antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai šturmavo patalpas Vilniaus Gedimino prospekte ir išlaisvino pagrobtą Norvegijos pilietį.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Oct 1, 2012, 5:56 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:57 AM

Tokią sumą savo tautiečio pagrobimu ir turto prievartavimu kaltinamas užsienietis pasiūlė Vilniaus apygardos teisme (VAT), kur pirmadienį buvo sprendžiama, ar pratęsti jo suėmimo terminą.

S. Westby buvo suimtas prieš metus, kai antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai šturmavo patalpas Vilniaus Gedimino prospekte ir išlaisvino pagrobtą Norvegijos pilietį. Per vieną dieną Lietuvoje ir Švedijoje buvo sulaikyti šeši įtariamieji - trys lietuviai ir trys norvegai.

Jie iš pagrobto norvego reikalavo daugiau nei 100 tūkst. litų išpirkos. Baigus šio įvykio tyrimą, kaltinimai dėl turto prievartavimo, be S. Wetsby, pareikšti ir trims Lietuvos gyventojams: Andrejui Sochorui, Salvijui Markaičiui bei Dmitrijui Družininui.

VAT nusprendė S. Westby už užstatą į laisvę nepaleisti, nes Lietuvoje neturi nei artimųjų, nei nuolatinio pragyvenimo šaltinio. Jis anksčiau teistas už nusikaltimus, susijusius su narkotikais. Pirmą kartą į Lietuvos pareigūnų akiratį S. Westby pateko dar 2003 metais.

Kol VAT pradės nagrinėti norvego pagrobimo bylą, už grotų liks ir kitas kaltinamasis A. Sochoras. Jų abiejų suėmimas vakar buvo pratęstas 3 mėnesiams. A. Sochoras neturi šeimos, nuolatinio darbo ir pragyvenimo šaltinio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.