STT gniaužtai Telšiuose - vis stipresni

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo vykdant viešuosius pirkimus Telšiuose.

STT Telšiuose pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą.
STT Telšiuose pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2012, 12:15 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:29 AM

Įtariama, kad Telšių rajono savivaldybės administracijai įgyvendinant Europos Sąjungos fondų remiamą projektą „Apleistų ir užterštų Telšių miesto teritorijų prie Masčio ežero regeneravimo ir tvarkymo darbai“ ir atliekant statybos darbus galimai buvo klastojami dokumentai, naudojamos techninio projekto reikalavimų neatitinkančios, prastesnės medžiagos.

Taip pat įtariama, kad Telšių rajono savivaldybės tarnautojai, privalėję kontroliuoti projekto įgyvendinimą, ir projekto techninę priežiūrą atlikę asmenys galimai piktnaudžiavo tarnyba, nes rangovams buvo sumokėta kaip už techninio projekto reikalavimus atitinkančius darbus. Šio projekto vertė – daugiau 2,2 mln. litų.

Rugsėjį STT Šiaulių valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo piktnaudžiavimo vykdant Telšių rajono savivaldybės „Žemaitės“ dramos teatro, Kultūros centro ir Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos pastato avarinės būklės likvidavimo ir rekonstravimo darbus bei Telšių rajono savivaldybės Tryškių seniūnijos kultūros centro pastato rekonstravimo projekto darbus.

Netaikant viešųjų pirkimų procedūrų ir negavus Viešųjų pirkimų tarnybos sutikimo iš rangovų buvo įsigyta statybos paslaugų už daugiau nei 2,2 mln. litų.

Ikiteisminius tyrimus kontroliuoja ir jiems vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.