Už studentės išžaginimą nuteistas danas šokdina Vilniaus teismus

Kol išgirdo nuosprendį už studentės išžaginimą, buvęs Skandinavų verslo

Skundą VAT įteikė ne tik B .Schultzo advokatas, bet ir prokuroras.<br>R. Danisevičius
Skundą VAT įteikė ne tik B .Schultzo advokatas, bet ir prokuroras.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Oct 2, 2012, 6:13 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:11 AM

Nagrinėti jo skundo vakar susirinkusiai Vilniaus apygardos teismo (VAT) teisėjų kolegijai danas pareiškė nesuprantąs, kas rašoma ne tik prokuroro, bet ir jo advokato skunduose.

„Mes su advokatu kalbame ir rašome skirtingomis kalbomis, todėl mums sunku bendrauti. Jis parašė savo apeliacinį skundą, o aš - savo. Advokato parašytą skundą pasirašiau nieko nesuprasdamas“, - danų kalba teismui parašytame laiške dėstė užsienietis.

Jis negalėjo perskaityti ir teismui pateikto prokuroro skundo, nors šis dokumentas jam buvo atsiųstas laiku. Skundas buvo parašytas lietuviškai, o jo išsiversti ir susipažinti užsienietis nespėjo, nes visą rugsėjį sirgo. Teisėjų kolegija priekaištavo, kad susipažinti su bylos medžiaga galėjo bent nuteistojo advokatas - ši byla Vilniaus apygardos teisme guli jau mėnesį.

Vilniaus apygardos prokuroras Liutauras Rudzevičius įsitikinęs, kad derinant savo skundus su advokatu, nuteistajam neturėjo kilti sunkumų, nes tas pats advokatas jį gina jau dvejus metus.

Skundą VAT įteikė ne tik B. Schultzo advokatas, bet ir prokuroras. Jis prašo už išžaginimą užsieniečiui paskirtą bausmę sugriežtinti iki ketverių metų nelaisvės.

Studentę savo bute danas buvo įkalinęs 2009 metų gegužę. Vieną šeštadienio vakarą jo dukrą danų kalbos mokiusią 21 metų merginą užsienietis pasikvietė išgerti vyno, tačiau vertė ją lytiškai santykiauti ir užrakino savo bute. Praėjus parai, merginą išlaisvino ugniagesiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.