Girtų tėvų paliktais mažyliais teko pasirūpinti policijai ir medikams

Radviliškio policijos pareigūnams ir medikams teko pasirūpinti kūdikiu ir jo dvejų metų broliuku, kuriuos gerti išėję tėvai paliko vienus namuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 3, 2012, 4:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:34 AM

Apie Beinoravos kaime be priežiūros namuose paliktus du mažamečius vaikus Radviliškio policijai buvo pranešta pirmadienį vakare.

Pareigūnams telefonu paskambinę kaimynai sakė girdintys vaikų verksmą, o mažylių tėvų jau kurį laiką namuose nematą.

Atvykę policininkai iš tikrųjų rado du be priežiūros paliktus vaikus, kuriuos nuvežė į ligoninę. Mažylius apžiūrėję vaikų ligų skyriaus medikai konstatavo, kad abu vaikai yra sveiki.

Kol medikai rūpinosi be priežiūros paliktais vaikais į namus grįžo ir mažylių tėvai: 25 metų A. P. ir jo sugyventinė 19 metų I. J.

Ir vyras, ir jo sugyventinė tvirtino, kad iš namų buvo išėję trumpam.

Ši jauna šeima Radviliškio vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistams jau yra žinoma ir stebima. Pasak šio skyriaus darbuotojų, jauni tėvai alkoholiu pernelyg nepiktnaudžiauja, tačiau ir vyrui ir jo sugyventinei trūksta socialinių įgūdžių.

Dėl galimo piktnaudžiavimo tėvų teisėmis ar pareigomis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Po medikų apžiūros abu berniukai buvo grąžinti tėvams. Radviliškio vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai viliasi, kad šiai šeimai pakaks socialinės darbuotojos priežiūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.