STT pareiškė įtarimus R. Adomavičiui paėmus 40 tūkst. litų kyšį

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) panaikinus Vilniaus miesto savivaldybės vicemero Romo Adomavičiaus teisinę neliečiamybę, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdyboje, atliekančioje ikiteisminį tyrimą, jam buvo įteiktas pranešimas apie įtarimą.

Kyšininkavimu įtariamas R. Adomavičius stabdo visus savo įgaliojimus.<br>R. Danisevičius
Kyšininkavimu įtariamas R. Adomavičius stabdo visus savo įgaliojimus.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2012, 7:55 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:27 AM

R. Adomavičius įtariamas padaręs nusikalstamą veiką ir, pasinaudodamas savo tarnyba, įgaliojimais, pažintimis ir kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojui, savo naudai tiesiogiai reikalavo, provokavo ir priėmė iš asmens 40 tūkst. litų kyšį.

Anot STT, už šią sumą R. Adomavičius turėjo paveikti Vilniaus miesto savivaldybės įmonės darbuotojus, kad šie nesudarytų sąlygų asmens atstovaujamai bendrovei sutrukdyti būti pripažintai laimėtojai minėtos įmonės vykdomame 8 mln. vertės darbų viešajame pirkime ir kad šių darbų vykdymo sutartis su ja būtų pasirašyta.

Vilniaus vicemerui pateikti įtarimai padarius nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 226 str. 4 d. Pagal šį Baudžiamojo kodekso straipsnį, politikui gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Stabdo visus įgaliojimus

Kyšininkavimu įtariamas R. Adomavičius Vilniaus miesto savivaldybei trečiadienį įteikė prašymą sustabdyti visus jo įgaliojimus darbui tose pareigose, kurias jis ėjo dirbdamas Vilniaus vicemeru.

Jo įgaliojimai bus sustabdyti bendrovės „Vilniaus vandenys“ Stebėtojų taryboje ir Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties vykdymo priežiūros komisijoje, kuriose ėjo pirmininko pareigas, taip pat kitose komisijose ir darbo grupėse.

Rugsėjo 28 dieną vicemeras R.Adomavičius įteikė prašymą dėl leidimo neatlikti pareigų iki spalio 12 dienos, kurį meras Artūras Zuokas patvirtino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.