A. Skučienė pas Panevėžio prokurorus atvyko, bet parodymų nedavė

Ketvirtadienį į Panevėžio apygardos prokuratūrą pagaliau atvyko kaunietė Audronė Skučienė, buvusios teisėjos Neringos Venckienės teta. Devynis kartus kviesta į prokuratūrą, tris kartus bandyta apklausti namuose moteris galiausiai pati, lydima advokatės, atvažiavo pas Panevėžio prokurorus. Tiesa, parodymus duoti ji atsisakė.

Po apklausos prokuratūroje A. Skučienė trumpai pasikalbėjo su savo rėmėjais, atėjusiais jos palaikyti.<br>R. Stundžienė
Po apklausos prokuratūroje A. Skučienė trumpai pasikalbėjo su savo rėmėjais, atėjusiais jos palaikyti.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Oct 4, 2012, 3:34 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:53 AM

Kadangi visi liudininkai jau apklausti, šios bylos ikiteisminis tyrimas baigtas, maždaug po mėnesio ji bus perduota nagrinėti teismui.

Trukdymu įvykdyti teismo sprendimą ir pasipriešinimu policijos pareigūnams kaltinama 59 metų A. Skučienė, maždaug valandą praleidusi prokuratūroje, po apklausos atsakė į žurnalistų klausimus.

Moteris teigė nesutinkanti su jai prokurorų pateiktais kaltinimais dėl kovo 23 dienos įvykių Garliavoje, kai iš jos sesers Laimutės Kedienės namų buvo nesėkmingai bandyta paimti ir motinai Laimutei Stankūnaitei perduoti mažametę Kedžių anūkę, N. Venckienės globotinę.

„Mano sesuo buvo partrenkta ant grindų, jai išsukta ranka, man buvo praskelta lūpa“, – priminė, kas tuo metu vyko Kedžių namuose, A. Skučienė. Jos teigimu, nors tuo metu ji buvo sužalota pareigūnų, vienas jų byloje pateikė civilinį ieškinį ir iš A. Skučienės prašo priteisti 10 tūkst. litų.

Pirmą kartą prokurorų apklausta A. Skučienė atsisakė duoti parodymus, nes viskas, kas vyko nesėkmingos mergaitės paėmimo operacijos metu, yra nufilmuota vaizdo medžiagoje.

„Išsiaiškinsim, byla dar nebaigta“, – sakė kaunietė, laukianti šios bylos nagrinėjimo teisme.

A. Skučienė paaiškino anksčiau į apklausas neatvykdavusi, nes sirgo. „Sirgau. Du mėnesius sirgau ir pasveikau. Atvažiavau, kai galiu normaliai mąstyti, kalbėti, judėti“, – sakė kaunietė.

A. Skučienė sakė ketinanti skųsti prokurorės sprendimus už neatvykimą į apklausas be pateisinamos priežasties du kartus skirti jai po 20 MGL dydžio (2 tūkst. 600 litų) baudas. Kaltinamosios teigimu, viena Garliavos gydytoja, jos neapžiūrėjusi, davė prokurorams leidimą ją vežioti apklausas.

Išėjusi iš prokuratūros, A. Skučienė nužingsniavo į kitą gatvės pusę, kur jos su plakatais laukė būrelis šalininkų. Trumpai su jais pasikalbėjusi ir pasiguodusi, kad yra puolama ir prokurorų, ir žurnalistų, kaunietė sėdo į savo advokatės Sonatas Žukauskienės vairuojamą automobilį ir išvažiavo. Beje, toli gynėjo ieškoti A. Skučienei nereikėjo – S. Žukauskienė yra jos bei L. Kedienės sesers dukra, N. Venckienės puseserė.

Galiausiai sulaukę A. Skučienės, Panevėžio apygardos prokurorai baigė ikiteisminį baudžiamosios bylos tyrimą. Be A. Skučienės, kuri kaltinama trukdymu įvykdyti teismo sprendimą ir pasipriešinimu policijos pareigūnams, šioje byloje kaltinimai pareikšti ir N. Venckienės tėvams Laimutei ir Vytautui Kedžiams. Pastarieji kaltinami trukdymu įvykdyti teismo sprendimą.

Vienas pareigūnas, kuriam A. Skučienė bandė nuplėšti nuo veido kaukę, griebė už veido, rūbų, šioje byloje pripažintas nukentėjusiuoju ir iš jos nori prisiteisti 10 tūkst. litų.

Manoma, kad jau po mėnesio, kai kaltinamieji susipažins su bylos medžiaga, ji bus perduota nagrinėti į Kauno miesto apylinkės teismą.

Apklausti A. Skučienės šios bylos ikiteisminį tyrimą atliekantiems Panevėžio apygardos pareigūnams nesisekė nuo vasaros vidurio. Pirmą kartą į apklausą kviesta liepos 16 dieną, A. Skučienė paprašė leisti atvykti kartu Kedžiais liepos 20 dieną. Tačiau tądien prokuratūroje nebepasirodė – išvakarėse atsigulė į vieną Kauno ligoninę kojos venų operacijai.

Po to ją apklausti vis bandantiems pareigūnams A. Skučienė porą mėnesių vis pateikdavo pažymas, kad dėl sveikatos būklės negali atvykti į apklausas. Kai pareigūnai tris kartus buvo nuvykę į jos namus ir siūlė tiesiog namuose ją apklausti, moteris pasiskųsdavo sušlubavusia sveikata ir taip oficialaus pokalbio išvengdavo.

Kai du kartus į apklausas A. Skučienė neatvyko be pateisinamos priežasties, prokurorės sprendimu jai buvo skirtos dvi baudos po 2 tūkst. 600 litų. Tačiau jų kaunietė dar nesumokėjo.

Panašiai kaip teta A. Skučienė, susitikimų su prokurorais iki šiol vengė ir buvusi teisėja, kandidatė į Seimą N. Venckienė.

N. Venckienei prokurorai ketina pareikšti įtarimus dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.

Panevėžio apygardos prokurorai N. Venckienę apklausti ir pateikti jai įtarimus nesėkmingai bandė tris mėnesius. Pirmosios apklausos prokuratūroje išvakarėse, liepos 2 dieną ji atsigulė į ligoninę, kur jai buvo atlikta kelio operacija, o po jos iki pat rugsėjo vidurio, kai N. Venckienė kaip kandidatė į Seimą įgijo teisinę neliečiamybę, jai buvo tęsiamas nedarbingumo pažymėjimas.

Nors Vyriausioji rinkimų komisija N. Venckienės ir A. Skučienės teisinę neliečiamybę panaikino, jos apklausti iki šiol prokurorams nepavyko, nes nebuvo įteiktas šaukimas atvykti į apklausą.

Tik trečiadienio vakare, sulaukę į Panevėžio miesto savivaldybės salę susitikti su rinkėjais atvykusios N. Venckienės, pareigūnai jai įteikė šaukimą atvykti į prokuratūrą apklausai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.