Anykštėnas šunį nušovė, rokiškėnas – užkapojo kirviu

Panevėžio apygardos teismas nebuvo gailestingas kaimyno šunį nušovusiam 60-mečiui anykštėnui Algimantui Džiautui. Nors pirmos instancijos teismas jį buvo išteisinęs, dabar vyras pripažintas kaltu dėl žiauraus elgesio su gyvūnu ir nubaustas 1 tūkst. 300 litų bauda. Be to, jis turės sumokėti 300 litų augintinio netekusiems šeimininkams. Bausmės dar laukia Rokiškio rajono gyventojas, ligotam draugo bokseriui kančias „palengvinęs“ kirvio smūgiais per galvą.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Oct 4, 2012, 3:20 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:53 AM

Su kaimyno auginamu nedideliu mišrūnu Staškūniškio kaimo gyventojas A. Džiautas susidorojo balandžio 28 dieną. Jis įsiuto pamatęs, kaip šuo, bėgdamas pro šalį, jo kieme nusišlapino. Pačiupęs pneumatinį šautuvą „Hunter|“, vyras šovė į keturkojį. Žmonės matė, kaip gailiai cypdamas keturkoji dar kiek pabėgęs krito ir kankinosi, kol nugaišo.

Dėl žiauraus elgesio su gyvūnu buvo atliktas ikiteisminis tyrimas. Tačiau Anykščių rajono apylinkės teismas A. Džiauto kaltės neįžvelgė ir jį išteisino.

Išteisinamąjį nuosprendį Anykščių prokurorai apskundė Panevėžio apygardos teismui. Prokuroras Romualdas Prokopavičius teigė, kad teisiamasis neturėjo jokios pateisinamos priežasties nušauti šunį, o šaudamas į gyvūną jis pademonstravo nepateisinamą negailestingumą ir savivalę jo atžvilgiu.

Neseniai šį apeliacinį skundą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad A. Džiautas išteisintas nepagrįstai ir pripažino jį kaltu. Anykštėnui už žiaurų elgesį su gyvūnu skirta 1 tūkst. 300 litų bauda. Jis taip pat turės atlyginti keturkojo netekusiems šeimininkams padarytą žalą – 300 litų.

Bausmė už žiauriai užmuštą šunį laukia ir Kavoliškio kaime (Rokiškio r.) gyvenančio 47 metų Virginijaus Čypo.

Rugpjūčio 28 dieną šis vyriškis užėjo pas savo draugą ir kartu su juo gėrė alų. Pastarojo auginta bokserių veislės kalė sunkiai sirgo, todėl svečias pasisiūlė palengvinti jos kančias ir užmušti. Nors šeimininkas dar dvejojo ir siūlė palaukti, gal kalė dar pasveiks, kai jis išėjo į kitą kambarį, V. Čypas pasiėmė jo šunį, kirvį ir išėjo vykdyti egzekucijos. Nuėjęs į netoliese esantį griovį, jis kelis kartus kirto kirvio ašmenimis kalei per galvą.

Nors vėliau vyriškis pareigūnams tvirtino, kad šuo iškart krito negyvas, liudytojų pasakojimai jo versiją paneigė. Kaimynės matė, kaip jis griovyje kapojo besiblaškantį gyvūną, o po to sukapotas ir paliktas šuo dar kurį laiką kankinosi, kol nugaišo. Neapsikentę tokio žiaurumo, žmonės pranešė policijai.

Prokurorai prašo teismo baudžiamuoju įsakymu V. Čypui skirti trijų mėnesių viešųjų darbų bausmę – įpareigoti neatlygintinai dirbti po 30 valandų per mėnesį visuomenės labui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.