Po persikų kroviniu - pusė tonos hašišo už 15 milijonų litų

Muitininkai Medininkų kelio poste sulaikė beveik pusę tonos hašišo.

Pareigūnams talkino ir tarnybinis šuo Debesėlis.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Pareigūnams talkino ir tarnybinis šuo Debesėlis.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 4, 2012, 12:30 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:06 AM

Antradienį Medininkų kelio poste tikrinant išvykstančias iš Lietuvos transporto priemones pareigūnams talkino ir tarnybinis šuo - belgų aviganis Debesėlis. Apuostęs Lietuvos piliečio vairuojamą vilkiką, gabenantį persikus iš Ispanijos, jis muitininkams „pasiūlė“ šią transporto priemonę patikrinti atidžiau.

Belgų aviganiui užuodus įtartinas medžiagas vilkikas buvo nukreiptas papildomai patikrai mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Šios patikros metu ir paaiškėjo, kad krovininio automobilio puspriekabės grindyse įrengtos slėptuvės, kuriose sudėtos įtartinos pakuotės.

Išgręžus keletą skylių puspriekabės grindyse buvo paimtas neaiškios kilmės rudos medžiagos mėginys. Atlikus testą nustatyta, kad tai gali būti hašišas.

Pradėjus atidarinėti slėptuvę į pagalbą buvo iškviesti ugniagesiai gelbėtojai, kurie, panaudoję specialiąją įrangą, atidarė slėptuvę. Iš jos pareigūnai ištraukė keliasdešimt paketų - per 400 kg - su susmulkinta rudos spalvos augalinės kilmės medžiaga, įtariama - hašišu.

Pasak pareigūnų, toks didelis kiekis hašišo juodojoje rinkoje vertas apie 15 mln. litų. Krovininio vilkiko vairuotojas sulaikytas. Trečiadienį nuspręsta jį suimti dviem mėnesiams.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinėmis medžiagomis.

Tyrimą organizuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.