Kaune sulaikyti įtariami parduotuvių plėšikai

Kauno policijos pareigūnai su įkalčiais sulaikė ir į areštinę uždarė du asmenis, jų automobilyje rado nemenką nusikaltimams skirtų daiktų arsenalą. Pareigūnai įtaria, kad šie veikėjai per tris dienas apiplėšė mažiausiai keturias parduotuves.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Oct 8, 2012, 6:01 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:28 AM

Praėjusį penktadinienį apie 18 val. 20 min. Kaune, Panarių gatvėje veikiančioje parduotuvėje apsilankė du apie 20–25 metų jaunuoliai, kurie prekyvietės savininkui į veidą papurškę dujų pagrobė kasos aparato stalčių su pinigais ir sėdę į „BMW 316“ markės automobilį pabėgo.

Vakar apie 19 val. 50 min. policijos patruliai Raudondvario plente pastebėjo ieškomą nusikaltėlių automobilį, kurio vairuotojas vengdamas pareigūnų staiga pasuko į Brastos gatvę. Patruliai automobilį sustabdė bei sulaikė juo vykusius du asmenis: A. S. (gim. 1984 m.) ir nepilnametį.

Automobilyje rastas visas nusikaltėlių arsenalas - du ginklai „Ekol-Voltran Magnum“ ir „Me 38 Magnum-63“, dėžutė su 12 vienetų mažo kalibro šovinių, juodos spalvos medžiaginė kaukė, žalios spalvos dėžutė, kurioje buvo maišelis su augalinės kilmės medžiaga bei mėlynos spalvos maišelis su baltos spalvos milteliais, kaip įtariama, narkotinėmis medžiagomis; asmens tapatybės kortelė, banko mokėjimo kortelės, vairuotojo pažymėjimas, išduoti kitų asmenų vardu.

Abu sulaikytieji apgyvendinti Kauno policijos areštinėje, artimiausiu metu jiems ketinama pareikšti įtarimus dėl plėšimo bei prašyti teismo skirti kardomąją priemonę – suėmimą.

Įtariama, kad šie veikėjai galėjo būti prisidėję prie dar trijų praėjusią savaitę įvykdytų plėšimų. Praėjusį šeštadienį apie 16 val. 35 min. buvo apiplėšta Kleboniškio gatvėje veikianti parduotuvė. Du jaunuoliai grasindami pistoletu pagrobė kasos aparato stalčių, kuriame buvo vos 50 litų ir paspruko.

Tą patį vakarą, apie 18 val. kaip spėjama grobiu nusivylę tie patys nusikaltėliai užpuolė Vaidoto gatvėje esančią parduotuvę. Vienas jaunuolių peršoko per prekystalį, smogė pardavėjui kelis kartus į galvą, pagrobė kasos aparato stalčių ir paspruko. Jo bendras tuo metu stovėjo lauke.

Vakar, po vidurdienio praėjus vos valandai nusikaltėliai apiplėšė Kauno rajone, Raudondvaryje veikiančią maisto prekių parduotuvę. Du jaunuoliai pistoletu pagrobė kasos aparatą su jame buvusiais maždaug 700 litų ir pasišalino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.