STT pareigūnai sulaikė „Raseinių vandenų“ direktorių (papildyta)

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 10, 2012, 1:51 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:25 AM

Raseinių rajono meras Remigijus Ačas savo ruožtu teigia „netikintis STT versija“ ir manantis, kad tyrimas „pavirs ilga byla, kuri po metų kitų baigsis niekuo“.

Teisėsaugininkai įtaria, kad Raseinių rajone, pažeidžiant nuotekų tvarkymo reglamentą, piktnaudžiaujant tarnyba ir siekiant materialinės naudos, iš maisto produktų perdirbimu ir gamyba užsiimančios uždarosios akcinės bendrovės „Raseinių vandenims“ priklausančiu transportu reguliariai buvo organizuojamas gamybinių nuotekų išvežimas ir neteisėtas pylimas į gamtinę aplinką, pranešė STT.

Pirminiais duomenimis, gamtoje išpiltos kenksmingos nuotekos galėjo keliasdešimt tūkstančių kartų viršyti didžiausią leistiną teršalų koncentraciją.

Trečiadienį STT Šiaulių valdybos pareigūnai kartu su Aplinkos ministerijos darbuotojais apžiūrėjo įvykio vietą ir paėmė mėginius, kad būtų nustatyta tiksli gamtai padaryta žala.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, dviem paroms sulaikytas Raseinių rajono savivaldybės bendrovės „Raseinių vandenys“ direktorius R. Viršilas, vienos bendrovės vadovas bei Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys, koalicijos „Rasai“ atstovas J .Kenstavičius ir šios bendrovės padalinio vadovas A. J.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Kaip teigiama Raseinių rajono savivaldybės pranešime, rajono meras „tvarkietis“ Remigijus Ačas pasipiktino tokiais STT veiksmais ir pareiškė vertinantis juos „kaip mėginimus paveikti rinkimus“.

„Jeigu pareigūnams buvo tokie įtarimai, kodėl nieko nedaryt anksčiau arba - po rinkimų? Man šie veiksmai vienareikšmiškai yra politinis susidorojimas, kitaip to pavadinti negalėčiau. J.Kenstavičius tiesiog pradėjo per daug trukdyti“, - dėsto meras.

R. Ačas teigia, kad jo „neįtikina STT versija“, jis tvirtina pradėjęs konsultuotis su teisininkais, „kaip vertinti tokius STT veiksmus“.

„Esu garantuotas, kad ir šis „kaukių šou“ pavirs ilga byla, kuri po metų - kitų baigsis niekuo“, - mano jis.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.