L. Stankūnaitė pageidauja, kad jos dukra liudytų teisme

„Man sunku vertinti tai, ką tuo metu kalbėjo mano dukra būdama tos šeimos įtakoje. Sunku įsivaizduoti, ką jie darė su ja“, - ketvirtadienį kalbėdama apie Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme paskelbtas mergaitės apklausas, „Lietuvos ryto“ televizijai sakė Laimutė Stankūnaitė.

L. Stankūnaitės džiaugsmas - pilnavertis gyvenimas su dukra.<br>T. Bauras
L. Stankūnaitės džiaugsmas - pilnavertis gyvenimas su dukra.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 11, 2012, 11:02 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:19 AM

Žada užversti bylomis

Ketvirtadienį laidoje kalbėjusi moteris tikino neabejojanti, kad Venckų ir Kedžių namuose jos dukrai buvo liepiama pasakoti apie pedofilus ir „sysalus“. Tai įrodo ir jos sesers Violetos Naruševičienės dukters apklausa, kuri labai skiriasi nuo jos dukters pasakojimų.

„Nes vaikas augo sveikoje aplinkoje, kur tokie žodžiai yra nesuprantami, žodyne nenaudojami“, - paaiškino L. Stankūnaitė.

Jos nuomone, didelę įtaką vaikui darė ir tėvas. „Ieškoma pedofilų, bet gal reikėtų atsisukti ir pažiūrėti, kas iš tiesų yra pedofilai“, - savo nuomonę pareiškė moteris.

L. Stankūnaitė planuoja kreiptis į Generalinę prokuratūrą ir prašyti nusiųsti ją patikrinimui pas ginekologą, „Tik taip bus galima įrodyti, kad mergaitė nebuvo prievartaujama tūkstančius kartų, kaip tai teigia Neringa Venckienė“, - laidoje kalbėjo L. Stankūnaitė.

Pasibaigus Andriaus Ūso bylos nagrinėjimui ji buvusiai savo dukters globėjai ketina iškelti ir daugiau bylų.

„Daktarai ir specialistai tai tikrai pamatys. Turint dokumentą, manau, ji turės atsakyti už visą savo šmeižtą mano atžvilgiu, mano dukters, sesers, jos dukters, A. Ūso, Jono Furmanavičiaus atžvilgiu. Aš to nepamiršau, stebiu ir užsirašau kiekvieną jos citatą, ir visa tai panaudosiu teisme“, - sakė moteris.

Nori, kad mergaitė liudytų teisme

L. Stankūnaitė sako apgailestaujanti, kad A. Ūso bylą nagrinėjantis teismas nepatenkino valstybinį kaltinimą byloje palaikančio prokuroro Egidijaus Motiejūno prašymo iškviesti liudyti mergaitę į teismą.

„Suprantu, kad vaikui traumų iki šiol pakanka, bet visur tik kalbama: mergaitė pasakė. Kitokių faktų nėra. Galime su specialistais paklausti mergaitės, kas tave išmokė, kas tau pasakė ir kaip iš tikrųjų buvo. Jei teismas suteiktų galimybę, aš sutikčiau ir labai pritarčiau, kad mergaitė būtų apklausta. Man ir A. Ūso šeimai nėra ko bijoti“, - kalbėjo L. Stankūnaitė.

Iš senelių - spaudimas

Ji pasidžiaugė, kad dabar su dukra gyvena visavertį gyvenimą ir sakė nelabai įsivaizduojanti, kaip mergaitės seneliai galėtų su ja bendrauti gyvai, jei net laiškuose ją visaip žemina ir bando išgauti informaciją, kur vaikas gyvena.

Anot L. Stankūnaitės, tik keli Kedžių laiškai buvo santūresni, o vėliau prasidėjo spaudimas vaikui.

„Man sunku suvokti, kaip jie galėtų gyvai bendrauti su mano dukra, jei jie nesugeba susitvardyti, rišliai rašyti. Jie visiškai nepasiruošę bendrauti“, - pabrėžė ji.

Raseinių apylinkės teisme, kur bus nagrinėjamas Kedžių prašymas dėl susitikimų su anūke, L. Stankūnaitė prašys, kad bet kokie pasimatymai būtų organizuojami tik bylai pasibaigus.

Laimutei ir Vytautui Andriui Kedžiui Panevėžio prokurorai yra pareiškę įtarimus dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas. L. Kedienės atžvilgiu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dėl poveikio mažametei.

Jis pradėtas praėjusių metų gruodžio 16-ąją, nusprendus, kad mergaitė turi gyventi su mama. Tada į Klonio gatvę atvykusiems žurnalistams L. Kedienė ir jos sesuo Audronė Skučienė mergaitės akivaizdoje pasakoje, kad, jei vaikas paklius pas mamą, jis iškart bus parduotas pedofilams, o vėliau nužudytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.