Išgerti aktorių D. Auželį privertė scenarijus

Kaip nubausti tris eismo taisyklių pažeidimus padariusį menininką, Vilniaus rajono teismas nuspręs pirmadienį.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2012-10-12 18:26, atnaujinta 2018-03-16 03:52

Rugsėjo 3-iąją Vilniaus rajone, Galgiuose, policininkų sustabdytas aktorius neprisipažino, kad per filmavimą išgėrė vieną taurę. Alkoholio kvapą pajutusiems pareigūnams jis teisinosi gėręs išvakarėse.

Tik Vilniaus rajono apylinkės teisme jis prasitarė, jog alkoholio išgėrė vaidindamas ir praėjus 10-15 minučių, sėdo prie vairo.

„Tuomet nenorėjau atkreipti dėmesio nei į savo užsiėmimą, nei į projektą, kurio dar nebuvome baigę kurti“, - aiškino skirtingas versijas teismui ir policijai pateikęs menininkas. Kai aktorių sustabdė policininkai, jis vežėsi dėžę spektakliui reikalingų daiktų ir šunį.

Aktoriaus vairuojamą automobilį policininkai sustabdė dėl to, kad vairuodamas jis kalbėjo mobiliuoju telefonu. Tikrindami dokumentus, pareigūnai pajuto nuo vairuotojo sklindantį alkoholio kvapą. Dar paaiškėjo, kad automobilis - be techninės apžiūros.

Alkoholio tikrintuvas parodė 0,49 promilės alkoholio. D. Auželio advokatė teismui siūlė atsižvelgti į alkoholio matuoklio leistiną paklaidą. Atėmus paklaidą, alkoholio kiekis tik nežymiai viršytų leistiną normą.

Advokatė prašė dėl nedidelio alkoholio kiekio iš D. Auželio neatimti teisės vairuoti. Šiuo metu teatras pradeda naują sezoną ir rengia daug gastrolių į įvairius Lietuvos miestus ir kaimus.

Kaip nubausti tris eismo taisyklių pažeidimus padariusį menininką, Vilniaus rajono teismas nuspręs pirmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: atakos Charkive ir naujas Rusijos gynybos ministras