Peršautas biržietis gydomas ligoninėje, o perdurtas – neišgyveno

Sekmadienį skirtingose Biržų rajono vietose buvo sunkiai sužaloti du jauni vyrai. Vienas jų, draugės tėvo peiliu sužeistas į širdį, neišgyveno.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Oct 15, 2012, 11:27 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:51 AM

Medikai ir policijos pareigūnai pastebi, kad jiems darbo padaugėja po kiekvieno mėnesio 10 dienos, kai vargingai gyvenančios šeimos gauna įvairias socialines išmokas. Tuomet gerokai daugiau fiksuojama smurto šeimoje atvejų, įvairiausių sužalojimų, netgi – epilepsijos priepuolių, prie kurių prisideda besaikis girtavimas. Tai tęsiasi maždaug savaitę – kol vėl nebelieka pinigų.

Į Kupreliškio miestelį greitoji pagalba buvo iškviesta sekmadienio vakare, apie 21 val. Pagalbos prireikė 36 metų R. V. , kuriam peiliu buvo durta į kairįjį šoną.

Sužeistasis buvo skubiai nuvežtas į Biržų ligoninę ir operuojamas, tačiau operacijos metu mirė. Pirminiais duomenimis, R. V. peilio dūris pažeidė širdį.

Policijos pareigūnai tą patį vakarą sulaikė įtariamąjį – namo, kuriame įvyko tragedija, 51 metų šeimininką A. G. Vyriškiui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,76 promilės).

Šeimininko auka tapęs kitos Biržų seniūnijos gyventojas R. V. jau kelis mėnesius gyveno su A. G. dukra, 27 metų J. G. Pastaroji su mažamečiu vaiku įsikūrusi kitoje tėvų nuosavo namo dalyje. Ir A. G., ir jo žmona – girtaujantys. Kadangi tėvas išgėręs būdavo piktas, vienturtė jo dukra su anūke stengdavosi tuo metu būti savo kambarėlyje. Dėl ko tarp J. G. draugo ir jos tėvo kilo tragiškai pasibaigęs konfliktas, teks nustatyti policijos pareigūnams, pradėjusiems ikiteisminį tyrimą.

Tą patį vakarą dar vienas kruvinas išpuolis įvyko Biržų mieste. Agluonos gatvėje gyvenantis 66 metų A. U. iš savadarbio pistoleto vieną kartą iššovė 32 metų R. N. į pilvą. Sužeistasis, suteikus pirmąją pagalbą Biržų ligoninėje, tolimesniam gydymui išvežtas į Panevėžį. Vyriškis operuotas ir gydomas Chirurgijos skyriuje.

Policijos pareigūnai A. U. sulaikė ir uždarė į areštinę. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,19 promilės. Aiškinamasi, kokie šio nusikaltimo motyvai.

Biržų medikai ir policijos pareigūnai pastebi, kad abu šie smurto atvejai įvyko praėjus vos kelioms dienoms po spalio 10 dienos. Būtent tuomet, kai dauguma vargingai gyvenančių, socialiai remtinų žmonių gauna valstybės paramą ir prasideda išgertuvės.

„Galime net į kalendorių nežiūrėti – po kiekvieno mėnesio 10 dienos, kai žmonės gauna pinigų, gerokai padaugėja iškvietimų“, – lrytas.lt sakė Biržų greitosios pagalbos skyriaus administratorė Audronė Gaigalienė. Tuomet medikai dažniau kviečiami gelbėti sužalotų per konfliktus ar pačių susižeidusių, alkoholiu apsinuodijusių ar epilepsijos priepuolius patyrusių biržiečių. Dėl šių bėdų dažniausiai būna kaltas alkoholis, kuriam išleidžiamos ką tik gautos pašalpos.

Linksmybės, o specialiosioms tarnyboms – karštos dienos, tęsiasi maždaug savaitę, kol išleidžiami pinigai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.