Su įkalčiais sulaikytas kyšininkavimu įtariamas Kauno rajono policijos operatyvininkas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto valdybos pareigūnai sulaikė kyšininkavimu įtariamą Kauno rajono policijos komisariato operatyvininką, kuris už piniginį atlygį įtariamajam žadėjo jį „ištraukti iš bylos“.

36 metų Kauno rajono policijos kriminalistas A. Tamkus buvo sulaikytas, kai vienas įtariamųjų pasiskundė, jog šis reikalauja kyšio.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
36 metų Kauno rajono policijos kriminalistas A. Tamkus buvo sulaikytas, kai vienas įtariamųjų pasiskundė, jog šis reikalauja kyšio.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Oct 22, 2012, 6:09 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:46 PM

Ikiteisminis tyrimas dėl Kauno rajono policijos komisariato kriminalinės policijos Domeikavos teritoriją aptarnaujančio operatyvininko 36 metų Audriaus Tamkaus veiksmų buvo pradėtas gavus informacijos apie tai, jog pareigūnas reikalauja kyšio.

Operatyvininkas už piniginį atlygį esą žadėjo „tinkamai“ pasukti dėl vagystės pradėto ikiteisminio tyrimo eigą ir vieną įtariamųjų K. B. „ištraukti iš bylos“.

Praėjusią savaitę Kauno centre, K. Donelaičio gatvėje kriminalistas buvo sulaikytas. Stebint praeiviams Kauno policijos Imuniteto skyriaus pareigūnai užblokavo operatyvininko vairuotą tarnybinį policijos automobilį, kai šis vyko iš susitikimo su įtariamuoju. Pareigūnas buvo išsodintas iš automobilio ir surakintas antrankiais. A. Tamkus įkliuvo su įkalčiais, asmens kratos metu pas rastas perduotas kyšis - neįvardinama pinigų suma.

Lrytas.lt žiniomis, Imuniteto skyriaus pareigūnų sulaikytas kyšininkavimu įtariamas tyrėjas iš karto pripažino savo kaltę, gailėjosi dėl šio poelgio. Ikiteisminį tyrimą kuruojantys prokurorai nesikreipė į teismą prašydami jį suimti, su įkalčiais sučiuptam pareigūnui skirta švelni kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Lrytas.lt duomenimis, ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai turi surinkę ir daugiau informacijos apie šio kolegos galimai nusikalstamą veiklą. Manoma, kad kyšius už įvairias paslaugas operatyvinį darbą dirbęs kriminalistas galėjo imti ir kur kas anksčiau.

Praėjusį penktadienį A. Tamkus dviem mėnesiams nušalintas nuo pareigų.

Policijos sistemoje A. Tamkus dirba apie dešimtį metų, paskutinius ketverius – Kauno rajono policijos komisariato kriminalinės policijos skyriuje. Nors pareigūnas oficialiai vadinamas tyrėju, tačiau jo darbo pobūdis buvo kiek kitoks. Jis dirbo operatyviniu darbuotoju, aptarnavo kriminaliniu kontingentu garsėjančios Domeikavos apylinkes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.