Už A. Macijausko sumušimą futbolininkui skirta metai nelaisvės

Praeityje garsų krepšininką Arvydą Macijauską sumušęs buvęs futbolininkas Edgaras Dančenkovas turės kalėti vienerius metus. Be to iš jo A. Macijauskui priteistas vienas litas turtinės žalos bei 4500 litų neturtinės žalos.

E. Dančenkovas turės kalėti metus.<br>T. Bauras
E. Dančenkovas turės kalėti metus.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2012-10-26 19:24, atnaujinta 2018-03-15 20:32

E. Dančenkovas taip pat turės atlyginti išlaidas, 4000 litų, kuriuos 33 metų krepšininkas išleido samdydamas advokatą.

Nors A. Macijauskas iki šiol lankosi pas gydytojus, jis neprašė teisiamojo kompensuoti gydymo išlaidų. „Aš nerinkau jokių čekių, todėl už gydymą prašau 1 lito ir noriu, kad teisiamasis atlygintų už darbą mano advokatui, nes jis pažeidė Lietuvos įstatymus“, - nagrinėjant baudžiamąją bylą Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme, aiškino sportininkas.

Moralinę žalą A. Macijauskas įvertino 10 tūkst. litų, tačiau prašė, kad tie pinigai būtų pervesti ne jam, o Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namams. Šią įstaigą jau keletą metų remia jo šeima. 26 metų E. Dančenkovas, pravarde Čerepas, jau yra nuteistas už narkotikų platinimą. Už šį nusikaltimą teismas jam skyrė 10 metų laisvės atėmimo bausmę.

A. Macijauskas buvo sumuštas pernai, birželio 18-osios naktį, šalia savo namų. Naktį į namus grįžęs krepšininkas tą vakarą šventė savo pirmojo sūnaus gimimą.

Anot jo, sužinojusi apie vyro užpuolimą, ką tik pagimdžiusi žmona patyrė stresą, tai atsiliepė ir krūtimi maitinamam kūdikiui. Po šio įvykio jų šeimoje buvo daug ašarų.

„Maniau, kad savo šalyje esu gerbiamas ir mylimas, ilgai žaidžiau už Lietuvos rinktinę“, - kalbėjo A. Macijauskas.

E. Dančenkovas to ryto įvykių versiją interpretavo savaip.

Jo teigimu, užsidarius Savanorių prospekto kavinei, kurioje buvo švenčiama gimimo diena, jis su kompanija nutarė keliauti pratęsti linksmybių į diskoteką sostinės naktiniame klube „Metelica“. „Buvau gimtadienyje. Išėjau iš „Carskoje Selo“. Pamačiau, kad eina A. Macijauskas. Kadangi aš gerbėjas krepšinio, nusprendžiau su juo susipažinti. Paspaudžiau jam ranką, sakau, sveikas, Macijauskas, kaip sekasi? Tu žaidi krepšinį ar nežaidi?“, – teismui pasakojo E. Dančenkovas. Anot kaltinamojo, krepšininkas su juo pasisveikino, tačiau matėsi, kad A. Macijauskas bendrauti nelinkęs.

Vis dėl E. Dančenkovas ryžosi užduoti žvaigždei jį kamavusį klausimą: „Ar žaisi Europos krepšinio čempionate už Lietuvą?“

Išgirdęs neigiamą atsakymą, E. Dančenkovas esą atlyžo ir jau ėjo atgal pas savo kompaniją, tačiau nutarė dar pamėginti artimiau susidraugauti su A. Macijausku. „Ar nenori su mumis išgerti?“, - pasiūlė.

„Atsi...k, balvonas!“, – esą atsakė jam A. Macijauskas. Toks atsakymas jį įžeidė, todėl jis spjovė į nugarą, o vėliau smogė krepšininkui ir išmušė jam dantį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.