Klaipėdoje pirmadienio rytą - avarijų virtinė

Uostamiestį žiema vėl užklupo nelauktai. Į gatves pirmadienio rytą išriedėję vairuotojai pasijuto lyg čiuožykloje – kelius padengęs plikledis privertė judėti įjungus antrąją pavarą. Tačiau tai nepadėjo išvengti avarijų, kurios pasipylė viena po kitos. Kelių policijos pareigūnai visą rytą bandė susisiekti su kelininkais, tačiau nesėkmingai. Kelių prižiūrėtojams kliuvo ir nuo miesto valdžios.

Pirmadienio rytą ant kelių susidarius plikledžiui automobiliai dužo vienas po kito.<br>G. Vaičekauskas
Pirmadienio rytą ant kelių susidarius plikledžiui automobiliai dužo vienas po kito.<br>G. Vaičekauskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2012, 1:31 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:34 PM

Pirmadienio rytą ant važiuojamosios kelio dalies buvo susidaręs nemenkas plikledis. Mašinos nevaldomai slydo ne tik ant tiltų, viadukų, bet ir pagrindinėse miesto gatvėse. Iki pat dešimtos valandos jos labiau priminė čiuožyklas, kol pirmojo ledo neištirpdė priešpiet pasirodžiusi ryški saulė.

Herkaus Manto gatvėje, netoli Klaipėdos universiteto, moters vairuojamas automobilis „Renault“ atsitrenkė į apšvietimo stulpą. Toje pačioje gatvėje tik kitoje vietoje „Mercedes Benz“ atsitrenkė į kelkraštį, avarijos metu lūžo automobilio galinis ratas. Mašina tapo nevaldoma, apsisuko apie savo ašį ir sustojo prieš eismą. Kol išlipęs vairuotojas apžiūrinėjo automobilį, į šį atsitrenkė dėl slidaus kelio taip pat nevaldoma tapusi „Renault Laguna“. Patraukti sudaužytas mašinas prireikė specialiosios technikos. Laimei, žmonės šių įvykių metu nenukentėjo.

Avarijas vos spėję registruoti pareigūnai neįžvelgė vairuotojų kaltės – jie savo mašinas buvo tinkamai paruošę žiemai, tačiau jų žvilgsniai nukrypo į kelininkus. Įmonės „Klaipėdos regiono keliai“ specialistai tvirtino, kad keliai buvo barstomi nuo 4 valandos ryto, tačiau Klaipėdos mieste rytą nebuvo nė ženklo, kad gatvėmis pravažiavo kelininkų mašinos.

Kelininkai pagal sutartį su savivaldybe budėti visą parą privalo nuo lapkričio 1-osios. Šiaurinei miesto daliai, kurioje situacija buvo prasčiausia, kol kas nėra išrinktas rangovas gatvėms prižiūrėti. Viešojo konkurso procedūros užsitęsė dėl teisminių ginčų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.