A. Venckus L. Kedienei prašo psichologinės ekspertizės

Vilniaus apygardos teismas antradienį pradėjo nagrinėti už nepagarbą teismui nuteistos Drąsiaus Kedžio ir Neringos Venckienės mamos Laimutės Kedienės apeliacinį skundą.

Nėra jokių duomenų, kad L. Kedienė būtų sirgusi ar serga psichine liga.<br>M. Patašius
Nėra jokių duomenų, kad L. Kedienė būtų sirgusi ar serga psichine liga.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2012-10-30 18:58, atnaujinta 2018-03-15 18:53

2,6 tūkst. litų baudą užsidirbusi dviejų žmonių nužudymu įtariamo vyro mama antradienį teisme nepasirodė. Jos interesams atstovavo tik jos žentas, advokatas Aidas Venckus, kuris L. Kedienės vardu ir įteikė skundą teismui.

Apeliaciniame skunde A. Venckus nurodo, kad L. Kedienė yra nuteista nepagrįstai, kad ji nepadarė jokios nusikalstamos veikos, o jos bylą nagrinėjęs pirmosios instancijos teismas buvo šališkas.

Anot A. Venckaus nėra įrodyta, kad jo uošvė tyčia siekė pažeminti Panevėžio miesto apylinkės teismą ir jo teisėjus. „Nė vienas jų betarpiškai negirdėjo, kad L. Kedienė pasakė šį teiginį“, - teismui kalbėjo nuteistosios žentas.

Advokatas sakė, kad kaltinimai jo uošvei yra paremti tik „Lietuvos ryto“ televizijos nufilmuota medžiaga, tačiau nėra įrodyta, kad vaizdo įrašas nebuvo sumontuotas, ir jo ginamoji tikrai ištarė tokius žodžius, dėl kurių yra nuteista.

Apeliaciniame skunde A. Venckus Utenos rajono teismą apkaltino šališkumu. Esą jis prašė L. Kedienei paskirti psichologinę ekspertizę, tačiau teismas šį prašymą atmetė ir taip suvaržė jo ginamosios teisę į gynybą.

Antradienį Vilniaus apygardos teisme A. Venckus dar kartą pakartojo šiuos du savo prašymus – atlikti vaizdo įrašo ekspertizę bei patikrinti L. Kedienės psichologinę būseną.

„Jas buvo atsisakyta atlikti visiškai nemotyvuotai“, - aiškino advokatas.

Pasak A. Venckaus, tik atlikus vaizdo įrašo ekspertizę, paaiškėtų, ar įrašas yra vientisas, nesumontuotas. „L. Kedienė pripažinta kalta, nors niekas nematė įrašo originalo. Tai tas pats, kaip nuteisti žmogų dėl dokumento klastojimo, mačius tik jo kopiją“, - palygino jis.

Nors A. Venckus teismui bando įrodyti, kad jo uošvė teisme neištarė žodžių, už kuriuos yra nuteista, savo antru prašymu jis lyg ir patvirtina jos kaltę. „Prašau įvertinti emocinę būklę ir ar ji sugebėjo įvertinti situaciją“, - kalbėjo L. Kedienės žentas.

Prokuroras yra įsitikinęs, kad abu A. Venckaus prašymai yra nepagrįsti. Anot jo, net pati L. Kedienė neneigia, kad po teismo posėdžio kalbėjo su žurnalistais, davė jiems interviu, todėl įrašo ekspertizė nieko neįrodys.

Nieko nepakeis ir ekspertizė L. Kedienei, nes nėra jokių duomenų, kad ji būtų sirgusi ar serga psichine liga.

Ar A. Venckaus prašymai bus patenkinti, paaiškės lapkričio 8 d. Į šį teismo posėdį teismas kviečia ir pačią L. Kedienę.

Utenos rajono apylinkės teismas baudą L. Kedienei skyrė šių metų kovo 21 d. Moteris buvo pripažinta kalta dėl 2010 metų lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teisme ištartų žodžių: „Čia nė vieno teisėjo nėra, čia trys banditai atėjo ir paskaitė nutartį.“

Tą dieną Panevėžio miesto apylinkės teismo sprendimas nutraukti baudžiamąją bylą mirusio Andriaus Ūso atžvilgiu įsiutino ir N. Venckienę.

„Čia ne pabaiga. Aš netylėsiu ir tuo niekas nesibaigs, jūs pamatysite, praeis dveji, treji, penkeri metai, ir viskas išlįs. Tegul jie negalvoja, kad jie čia dabar užgesino viską, būdami korumpuoti, kyšininkai ir iškrypėlių klaną dengdami, čia taip nebus“, - kalbėjo N. Venckienė.

Tyrimas dėl nepagarbos teismui buvo pradėtas ir jos atžvilgiu, tačiau tuo metu moteris dirbo Kauno apygardos teisme, todėl norint pareikšti įtarimus jai reikėjo kreiptis į teismą dėl imuniteto panaikinimo.

Generalinis prokuroras Darius Valys tai padarė tik šių metų gegužę, kai kaltinimų N. Venckienei padaugėjo nuo vieno iki šešių.

Dėl Panevėžio miesto apylinkės teisme pasakytų žodžių N. Venckienei buvo iškelta drausmės byla.

Teisėją buvo pasiūlyta atleisti iš pareigų, tačiau N. Venckienę užstojo prezidentė Dalia Grybauskaitė, pareiškusi, kad už tokius mažus nusižengimus ji iš darbo nieko neatleidžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.