Klaipėdoje sulaikytų vagių gaujos veikla prilyginama teroristiniam aktui

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro) ir Klaipėdos miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai su įkalčiais sulaikė organizuotos grupės narius, kurie vykdė didelės vertės svetimo turto vagystes. Spėjama, jog įtariamieji pagrobė daugiau kaip 380 metrų aukštos įtampos kabelio, skirto pakeisti per Kuršių marias oru nutiestas aukštos įtampos elektros linijas. Požeminių elektros linijų pakeitimo projektu mūsų valstybė siekia išvengti incidentų, kai oru nutiestas aukštos įtampos linijas pažeidžia mariose plaukiojantys laivai. Be to, siekiama užtikrinti patikimą elektros energijos tiekimą į Kuršių neriją bei sudaryti geresnes sąlygas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtrai bei suskystintųjų gamtinių dujų terminalo statybai.

Organizuotai veikusių vagių įžūlumas nustebino ir visko mačiusius Klaipėdos pareigūnus.<br>E. Petkutė
Organizuotai veikusių vagių įžūlumas nustebino ir visko mačiusius Klaipėdos pareigūnus.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2012, 10:12 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:14 PM

Pirma apie 170 metrų aukštos įtampos kabelio vagystė pastebėta spalio pradžioje. Bendrovės, vykdančios elektros linijos tiesimo darbus, pirminiais skaičiavimais, šia nusikalstama veika buvo padaryta apie 35 tūkst. litų turtinė žala.

Žala siekia milijonus

Spalio viduryje įtariamieji įsibrovė į betoninį šulinį ir, iškasę iš žemės, pavogė jau apie 210 metrų kabelio. Vagystės metu sugadinti kiti su elektros energijos tiekimu susiję įrenginiai. Pirminiais duomenimis, tąkart padaryta apie 57 tūkst. litų turtinė žala.

Nustatyta, kad pastaroji vagystė įvykdyta elektros linijos perdavimo eksploatavimui dieną, todėl ūkio subjektams padaryta turtinė žala, įskaitant ir galimas netesybas, gali siekti 6 mln litų.

Anksti ryte po šios vagystės uostamiesčio policijos pareigūnai sulaikė šešis prie šios nusikalstamos veikos prisidėjusius asmenis. Manoma, kad jie veikė pagal nusikaltimų organizatorių kruopščiai parengtą planą. Įtariama, kad grupę subūrė anksčiau su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis sietas 1973 metais gimęs klaipėdietis Linas ir uostamiesčio verslininkas – 1972 metais gimęs kelių barų ir naktinio klubo savininkas.

Paslėpto grobio ieškojo narai

Dalį sukarpyto ir paslėpto kabelio (apie 220 metrų) pareigūnai aptiko apžiūrėję Kairių poligone esantį tvenkinį ir atlikę kratą bendrovės, besiverčiančios metalo supirkimu, aikštelėje. Į pagalbą teisėsaugininkai pasitelkė Klaipėdos apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narus.

Vieno įtariamojo automobilyje pareigūnai aptiko galimai suklastotą vairuotojo pažymėjimą, tris nešiojamas radijo stotis, kastuvus, hidraulines žirkles bei apie 106 metrus sukarpyto kabelio. Policijos pareigūnai įtaria, kad sulaikytieji galėjo įvykdyti ir daugiau nusikaltimų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Keturi įtariamieji suimti, likusiems dviems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės. Baudžiamasis kodeksas už didelės vertės svetimo turto pagrobimą arba už svetimo turto pagrobimą dalyvaujant organizuotoje grupėje numato laisvės atėmimą iki 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.