Sugėrovui galvą nupjovęs recidyvistas už grotų praleis 17 metų

17 metų laisvės atėmimo bausmė pripažįstant pavojingu recidyvistu. Tokį nuosprendį Kauno apygardos teismas trečiadienį paskelbė sugėrovą nužudžiusiam, jo galvą nupjovusiam ir į upę įmetusiam 38-erių Mindaugui Lelešiui.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2012-10-31 12:00, atnaujinta 2018-03-15 18:34

76 metų marijampoliečiui pensininkui Vytautui Pečiuliui paskutine gyvenimo diena tapo 2011-ųjų rugpjūčio 7-oji, kai iš matymo pažįstama 31 metų Kristina Žolynaitė į alkoholikų landyne paverstą jo butą atsivedė praeityje 11 kartų už vagystes bei plėšimus teistą recidyvistą Mindaugą Lelešių.

Bute buvo girtaujama, kol alkoholis visiškai aptemdė M. Lelešiaus protą ir jis įvykdė kraupų nusikaltimą.

Žudikas vėliau prisipažino be jokios priežasties peiliu smogęs į kaklą iki to nepažinotam pensininkui. Šis mirė nuo išorinio nukraujavimo, peilio ašmenims perrėžus kaklo venas.

Lavono nugaroje – dvišakis mėsai smeigti

Palikęs negyvą pensininką gulėti kraujo klane, M. Lelešius girtavo toliau, o po kelių valandų, alkoholiui dar labiau aptemdžius protą, ėmė auką mėsinėti.

Jis nupjovė pensininko galvą, lavonui mažiausiai 15 kartų smogė peiliu. Žiauriai nužudyto marijampoliečio kūną be galvos vėliau rado velionio žentas. Nužudyto vyro nugaroje styrojo mėsai smeigti skirtas virtuvinis dvišakis įrankis.

Nupjautą galvą įmetė į upę

Įvykdęs kraupią egzekuciją M. Lelešius nupjautą galvą įsidėjo į plastikinį maišelį ir grįžusiai nusikaltimo bendrininkei prigrasinęs tylėti užtrenkė V. Pečiulio buto duris.

Girta pora, nešina aukos galva, nužygiavo kelis šimtus metrų nuo nusikaltimo vietos Šešupės upės link. Bandydamas įmesti maišelį su galva į vandenį M. Lelešius pats įkrito į upę ir vargais negalais išsikabarojo į krantą.

Kriminalistai žudiką rado lovoje

Šiurpią egzekuciją porelė gausiai aplaistė alkoholiu – jie iki vakaro girtavo keliose Marijampolės landynėse.

Vėliau pora išsikvietė taksi automobilį, kad šis nuvežtų iki Liudvinavo (Marijampolės sav.). Šiame už keliolikos kilometrų nuo Marijampolės esančiame miestelyje yra M. Lelešiaus motinos namas.

Neturėdama pinigų sumokėti už taksi pora taksistui paliko asmens dokumentus, pažadėjusi kitą dieną juos išpirkti. Bet apie trečią valandą nakties į namą Liudvinave pasibeldė kriminalistai.

Pareigūnai įtariamuosius užtiko lovoje. M. Lelešiui buvo nustatytas sunkus, 2,78 promilės girtumo laipsnis. Išsiblaivęs recidyvistas kriminalistų nuostabai prisipažino įvykdęs nusikaltimą, ėmė duoti parodymus.

Nežino, kodėl žudė

Savo kaltės M. Lelešius neneigė ir stojęs prieš Kauno apygardos teismą. Jis negalėjo paaiškinti, kodėl nužudė iki to nepažinotą pensininką, juolab išgertuvių metu jokio konflikto nebuvo kilę. Žudikas visą kaltę vertė alkoholiui, pripažino esantis priklausomas ir nuo kvaišalų.

Žudikas pasakojo, kad nužudyti niekuo dėtą žmogų jis galėjo dėl viduje susikaupusio pykčio. Girtas vyras niršo įtardamas, kad sugyventinė jam neištikima.

Nuoširdų prisipažinimą teismas traktavo kaip lengvinančią aplinkybę. Sunkinančia pripažintas M. Lelešiaus girtumas ir jo pasirinktas gyvenimo būdas. Recidyvistu pripažintas marijampolietis praeityje teistas net 11 kartų, daugiausia už vagystes bei plėšimus. Vietos teisėsaugininkai jį apibūdino kaip dirbti tingintį ir nuolat vagiliaujantį alkoholiką.

Skirdamas 17 metų laisvės atėmimo bausmę teismas M. Lelešių pripažino pavojingu recidyvistu bei nurodė, jog pirmuosius penkerius nelaisvės metus jis privalės praleisti kalėjime, o likusius – pataisos darbų įstaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.