Klaipėdos teismas išteisino J. Ostapenką

Trečiadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo išteisino Jevgenijų Ostapenką, kaltintą tuo, kad pranešė policijai apie nebūtą nusikaltimą.

Teismas konstatavo, kad J. Ostapenka buvo toks neblaivus, jog negalėjo suvokti, ar prieš jį buvo įvykdytas nusikaltimas, ar pats susižeidė, todėl nesiekė sąmoningai duoti melagingų parodymų.<br>G. Šiupario nuotrauka iš archyvo
Teismas konstatavo, kad J. Ostapenka buvo toks neblaivus, jog negalėjo suvokti, ar prieš jį buvo įvykdytas nusikaltimas, ar pats susižeidė, todėl nesiekė sąmoningai duoti melagingų parodymų.<br>G. Šiupario nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 2, 2012, 3:06 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:39 PM

J. Ostapenka teigė, kad 2011 m. rugsėjo 4 d. naktį viename Klaipėdos bare grupė vaikinų jį sumušė bei pagrobė mobiliojo ryšio telefoną. Remiantis bylos medžiaga nustatyta, kad kaltinamasis minėto įvykio vietoje vartojo alkoholinius gėrimus, buvo gana stipriai išgėręs, taip pat patyrė kūno sužalojimų.

Liudytojų teigimu, J. Ostapenka pats kelis kartus pargriuvo ant žemės ir susižalojo. Nepažįstami asmenys bandė pakelti ant žemės nugriuvusį kaltinamąjį, tačiau tuo metu J. Ostapenka šaukė, kad jo nemuštų.

Dėl patirtų sužalojimų buvo iškviesta policija bei greitoji medicinos pagalba, ji vėliau pristatė J. Ostapenką į gydymo įstaigą. Į įvykio vietą atvykusiems pareigūnams kaltinamasis skundėsi, kad buvo sumuštas.

Kitą dieną jis vėl užėjo į minėtą barą ir klausinėjo darbuotojų, kas galėjo prieš jį smurtauti. Vėliau kelis kartus apklausiamas policijoje J. Ostapenka nekeitė savo parodymų ir tvirtino, kad jį tikrai sumušė bei apiplėšė nepažįstami jaunuoliai.

Teismas nustatė, kad visos įvykio aplinkybės – žmonės, bandę padėti jam atsikelti, patirti sužalojimai, policijos pareigūnai ir medikai - galėjo sudaryti kaltinamajam iliuziją, kad jis buvo sumuštas ir apiplėštas. Baudžiamoji atsakomybė dėl melagingo pranešimo asmeniui kyla tuomet, kai jis supranta, kad jokio nusikaltimo nebuvo, tačiau vis tiek meluoja pareigūnams.

Teismas konstatavo, kad J. Ostapenka buvo toks neblaivus, jog negalėjo suvokti, ar prieš jį buvo įvykdytas nusikaltimas, ar jis pats susižeidė, todėl nesiekė sąmoningai duoti melagingų parodymų.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui per Klaipėdos miesto apylinkės teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.