Kurhauzo padegėjai G. Jackos šeimai turės sumokėti per 700 tūkst. litų

Verslininkui Gediminui Jackai pavyko prisiteisti daugiau kaip 700 tūkst. litų iš asmenų, prieš dešimtmetį padegusių legendinį Palangos kurhauzą. Tai tik pusė sumos, kurios prašė G. Jackų šeima, viena iš kurhauzo bendrasavininkių. Byloje dėl turto sunaikinimo nukentėjusiąja pripažinta ir Palangos miesto savivaldybė, tačiau jos ieškinys dar nebaigtas nagrinėti.

Prieš dešimtmetį gaisro nuniokotas Palangos kurhauzas bus prikeltas naujam gyvenimui.<br>J. Vanagė
Prieš dešimtmetį gaisro nuniokotas Palangos kurhauzas bus prikeltas naujam gyvenimui.<br>J. Vanagė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Nov 5, 2012, 2:52 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:40 PM

Padarytą žalą sudegus jų nuosavybei Jackų šeima įvertino pusantro milijono litų. Bylinėjimasis užtruko devynerius metus, kol pernai lapkritį Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė iš dalies tenkinti šeimos prašymą ir priteisė iš padegėjų 750 tūkst. litų. Šį sprendimą Jackos apskundė, tačiau daugiau laimėti jiems nepavyko – teismas priteisė tokią pačią sumą. Gaisro kaltininkai turės apmokėti ir Jackų bylinėjimo išlaidas, kurios siekia daugiau kaip 20 tūkst. litų.

Sprendimas dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Žalą verslininko šeimai ir Palangos savivaldybei turės atlyginti už Kurhauzo padegimą nuteisti Rolandas Gavėnas ir Marius Joniškis. Trečiasis – Aleksandras Stepanovas yra miręs. Nustatyta, jog padegėjai bendrininkaudami sunaikino didelės vertės istorinės ir kultūrinės reikšmės svetimą turtą, o padaryta žala siekia 1,5 mln. litų.

Devynioliktojo amžiaus pabaigoje grafų Tiškevičių statytas Kurhauzas buvo padegtas 2002 metais. Po beveik dešimties metų Palangos valdžios rūpesčiu jis pradėtas atstatyti. Pirmojo restauracijos etapo metu dar šiemet ketinama atstatyti pastato išorę. Šie darbai kainuos 1,8 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.