Rokiškį sukrėtė kraupi žmogžudystė, įtariamieji - nepilnamečiai (papildyta)

Sekmadienio vakare Rokiškyje rastas nužudytas 39 metų vyriškis. Dėl jo nužudymo policija sulaikė 16-metį Pasvalio rajono gyventoją, o jo 15-metė draugė atsidūrė Rokiškio ligoninėje, nes jai sutriko sveikata.

Pareigūnai sulaikė nužudymu įtariamą 16-metį, jo metais jaunesnė draugė paguldyta į ligoninę.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Pareigūnai sulaikė nužudymu įtariamą 16-metį, jo metais jaunesnė draugė paguldyta į ligoninę.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Nov 5, 2012, 3:36 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:37 PM

Sekmadienį, apie 18 val., 39 metų rokiškėno Gvido Baranausko kūnas su kirstinėmis žaizdomis galvoje bei apdegintomis kojomis buvo rastas įmestas į Rokiškyje, Pandėlio gatvėje, esantį tvenkinį.

Buvo paskelbta paieška

Savaitgalį policija pradėjo G. Baranausko, gyvenančio netoliese esančioje Kaštonų gatvėje, paiešką kaip dingusio be žinios. Jo artimieji pareigūnams pranešė, kad prieš maždaug 10 dienų vyriškis kažkur dingo.

Sekmadienį prie Rokiškio vandens valymo įrengimų Pagojės gatvėje buvo rasta suplėšyta ir kruvina G. Baranausko striukė. Netrukus, pasitelkę iš Panevėžio atvykusį policijos kinologą su tarnybiniu šunimi, rokiškėnai policijos pareigūnai surado dar kelis dingusiojo rūbus. O tarnybinis šuo pėdsakais nusekė prie Pandėlio gatvėje esančio tvenkinio.

Iškviesti Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai šiame tvenkinyje ir rado nužudyto vyriškio kūną.

Įtariamieji pripažino kaltę

Tą patį vakarą policija sulaikė du įtariamuosius –16-metį Pasvalio rajono gyventoją ir metais jaunesnę rokiškėnę. Nepaisant jauno amžiaus, porelės biografija – spalvinga. Nepilnametė rokiškėnė gegužės mėnesį susilaukė dukters. Jauna mama su kūdikiu apsigyveno Vilniuje, Motinos ir vaiko namuose, tačiau motinystė jai greit atsibodo.

Prieš kurį laiką, sostinėje palikusi savo kūdikį, mergina grįžo atgal į Rokiškį, susidėjo su prastomis jaunuolių kompanijomis. Kartu su penkiolikamete nužudymu įtariamas pasvalietis neseniai pabėgo iš socializacijos centro ir atsibastė į Rokiškį.

Policijos pareigūnai porelę sulaikė maždaug už keliolikos kilometrų nuo Rokiškio esančiame kaime. Jie prisipažino nužudę pažįstamą G. Baranauską ir bandę slėpti įkalčius. Kadangi mergina buvo peršalusi, jai pakilo aukšta temperatūra, ji buvo paguldyta į Rokiškio ligoninę. Jos draugas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Už nusikaltimus žmogaus gyvybei baudžiama laisvės atėmimu nuo 7 iki 15, už gyvybės atėmimą sunkinančiomis aplinkybėmis - nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos, tačiau nepilnamečiams griežčiausia laisvės atėmimo bausmė, kuri gali būti paskirta, – 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.