Iš Vilniaus centrinio pašto „Aro“ išminuotojai išsinešė įtartiną siuntinį (dar papildyta)

Antradienio vakarą antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai iš Vilniaus centrinio pašto išnešė kartoninę dėžę, kurioje galėjo būti sprogmuo.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Nov 6, 2012, 9:10 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:03 PM

Patikrinus siuntinį buvo rastos buitinio naudojimo gamyklinės pirotechninės priemonės, nustatė antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

„Siuntinys buvo patikrintas ir siuntinyje rastos buitinio naudojimo gamyklinės pirotechninės priemonės“, - BNS sakė „Aro“ rinktinės vadas Viktoras Grabauskas.

Pasak jo, jei bus nuspręsta pradėti ikiteisminį tyrimą, siuntinys bus atiduotas ekspertams ir tyrėjams, o jei tyrimas nebus pradėtas, pirotechninės priemonės bus sunaikintos.

Anonimas antradienio popietę pranešė, kad Vilniaus centriniame pašte yra siuntinys su sprogmenimis. Po šio skambučio, apie 16 valandą, pastatą apsupo policijos pareigūnai. Buvo įvestas planas „Skydas“.

Gedimino prospekte esantis statinys buvo apjuostas „stop“ linija. Budėjo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, ugniagesių gelbėtojų ekipažas, taip pat medikai. 

Lietuvos pašto atstovė spaudai Aurelija Jonušaitė portalui lrytas.lt sakė, kad apie 15 valandą buvo gautas skambutis, kuriuo anonimas pranešė apie siuntinį su sprogmenimis. „Po šio skambučio susisiekėme su policijos pareigūnais, specialiosiomis tarnybomis. Jiems atvykus iš pastato buvo evakuoti pašto klientai ir darbuotojai", - sakė A. Jonušaitė.

Neoficialiais duomenimis, telefono numeris, iš kurio buvo pranešta apie siuntinį su sprogmenimis, nebuvo užkoduotas. Todėl jis jau žinomas pareigūnams.

Automobilių eismas Gedimino prospektu nebuvo sustabdytas. Šalia Vilniaus centrinio pastato buvo apribotas judėjimas pėstiesiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.