Viešnagę Šiauliuose dviems užsieniečiams primins už netinkamą elgesį paskirtos baudos

Viešnagę Šiauliuose alkoholiu praskaidrinti nusprendę Latvijos pilietis 46 metų S. S. ir jo bičiulis Australijos pilietis 32 metų T. K. parėmė ne tik svaigalais prekiaujančius verslininkus, bet ir mūsų šalies biudžetą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 6, 2012, 3:53 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:07 PM

Viešnagę Šiauliuose Latvijos piliečiui primins už šlapinimąsi viešoje vietoje bei alkoholinių gėrimų gėrimą viešoje vietoje paskirtos baudos.

Australijos piliečio piniginę patuštino už vietoje alkoholinių gėrimų gėrimą viešoje vietoje bei policijos pareigūno garbės ir orumo įžeidimą paskirtos baudos.

Miesto centre netinkamai besielgiantys užsieniečiai patys to nežinodami pateko į čia įrengtų vaizdo kamerų stebėjimo zoną.

Šių kamerų perduodamą vaizdą monitoriuje stebintis darbuotojas atkreipė dėmesį į pėsčiųjų bulvare ant suoliuko brendį alumi užsigeriančius ir pro šalį einančias merginas užkabinėjančius vyriškius.

Kol atvyko patruliai, vienas vyriškis spėjo nueiti už kampo ir čia atlikti gamtinius reikalus.

Paaiškėjo, kad tai padarė Latvijoje gyvenantis S. S., kuriam policijos komisariate buvo nustatytas lengvas (1,47 prom.) girtumo laipsnis.

Iš Australijos atvykusiam T. K. alkoholio tikrintuvu buvo nustatytas vidutinis (1,54 prom.) girtumo laipsnis.

Kai policijos pareigūnai ėmė aiškino, kad girtauti viešoje vietoje yra draudžiama, T. K. šiuos žodžius palydėjo nepadoriu gestu. Tiesa, vėliau vyriškis dievagojosi, kad į viršų iškeltas didysis pirštas Australijoje nelaikomas nepadoriu gestu ir tos šalies pareigūnams visai priimtinas...

Australas nenurimo ir nuvežtas į policijos komisariatą. Čia užsienietis užsilipo ant stalo ir bandė reguliuoti vaizdo kameros stebėjimo rakursą, nes jam nepatiko, kad visur jis yra stebimas.

Po keleto laikinojo sulaikymo patalpose praleistų valandų prasiblaiviusiems užsieniečiams buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai: latviui - už šlapinimąsi viešojoje vietoje, kuris traktuojamas kaip nedidelis chuliganizmas, australui – už policijos pareigūno garbės bei orumo įžeidimą ir abiems - už alkoholinių gėrimų gėrimą viešojoje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.