Į teisiamųjų suolą sėdo kyšiu įtariamo teisėjo R. Skirtuno žmona advokatė

Vilniaus miesto 3-iajam apylinkės teismui trečiadienį nepavyko atverti kyšio ėmimu įtariamo buvusio Vilniaus apygardos teismo teisėjo Ryšardo Skirtuno žmonos, advokatės Tatjanos Skirtun baudžiamosios bylos.

T. Skirtun apsilankė vienoje medicinos paslaugas Vilniuje teikiančioje bendrovėje ir paprašė išduoti pažymą, kad jos klientas esą serga ir dėl ligos negali atvykti į teismo posėdį.<br>V. Ščiavinskas
T. Skirtun apsilankė vienoje medicinos paslaugas Vilniuje teikiančioje bendrovėje ir paprašė išduoti pažymą, kad jos klientas esą serga ir dėl ligos negali atvykti į teismo posėdį.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Nov 7, 2012, 3:41 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:45 PM

Kartu su ja į teisiamųjų suolą sėdo melagingą pažymą išdavusi buvusi vienos privačios gydymo įstaigos administratorė Jolanta Pečiukaitienė bei T. Skirtun klientas Martynas Stadalius, kuriam bandydama padėti advokatė ryžosi nusikaltimui.

M. Stadalius yra nuteistas. Jis į teismo salę buvo atvežtas policijos pareigūnų.

Trečiadienį į teismo posėdį susirinko visi teisiamieji, atvyko dauguma liudytojų, tačiau bylos nagrinėti nepradėta, nes J. Pečiukaitienės samdytas advokatas neseniai mirė, o kito už savo pinigus moteris samdytis nesirengia.

Teismas kreipėsi dėl valstybės apmokamo advokato skyrimo, tačiau dėl neaiškių priežasčių jis teisme nepasirodė. Su juo teismui susisiekti nepavyko.

Dėl šios priežasties teismo posėdis atidėtas iki lapkričio 21 d.

16 metų advokate dirbanti T. Skirtun kaltinama piktnaudžiavimu tarnyba ir bendrininkavimu klastojant dokumentą.

M. Stadalius pernai buvo nuteistas vienoje byloje, tačiau parašė apeliacinį skundą. Jį nagrinėjo Panevėžio apygardos teismas. Teismo data buvo paskirta, bet advokatė ir jos klientas nusprendė bylos nagrinėjimą vilkinti.

T. Skirtun apsilankė vienoje medicinos paslaugas Vilniuje teikiančioje bendrovėje ir paprašė išduoti pažymą, kad jos klientas esą serga ir dėl ligos negali atvykti į teismo posėdį.

Suklastota medicininė pažyma buvo pateikta Panevėžio apygardos teismui.

Apeliacinio skundo nagrinėjimas buvo atidėtas. Vėliau teismas šį skundą atmetė. Tą patį padarė ir Aukščiausiasis Teismas.

Advokatės nusikaltimas paaiškėjo atsitiktinai, tiriant sostinėje siautėjusios Lapino grupuotės nusikaltimus.

Šių metų balandžio 10-ąją į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir prokurorų akiratį pateko ir T. Skirtun vyras teisėjas R. Skirtunas. Jis yra įtariamas paėmęs 30 tūkst. litų kyšį iš žmonos kolegos, advokato Vitoldo Petravičiaus už palankų sprendimą jo kliento verslininko Laimono Jurgelevičiaus baudžiamojoje byloje.

Po dešimties dienų šioje byloje turėjo būti skelbiama nutartis. Jei ji būtų buvusi palanki L. Jurgelevičiui, verslininkas iš valstybės būtų atgavęs beveik 400 tūkst. litų.

R. Skirtunas nesipriešino, kai į darbo kabinetą pasibeldė STT agentai. Jis pats atidarė spintą ir, iš palto kišenės išėmęs į baltą popierių susuktus pinigus, atidavė juos teisėsaugininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.