Merginą išžaginęs J. Borkovskis netrukus galės grįžti pas artimuosius

Bejėgę merginą greitosios pagalbos automobilyje išžaginęs jo vairuotojas į laisvę išeis atlikęs tik pusę bausmės. Dėl nusikaltimo atgailavusį garbaus amžiaus vilnietį teismas į laisvę išleido pirma laiko.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas”)

Nov 8, 2012, 8:36 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:25 PM

Už merginos išžaginimą greitosios pagalbos automobilyje įkliuvę Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai elgėsi skirtingai.

Greitosios medicinos pagalbos automobilio vairuotojas 65 metų Janas Borkovskis pripažino savo kaltę ir skubėjo aukai atlyginti žalą. Dar tebenagrinėjant bylą teisme jis merginai sumokėjo 7 tūkstančius litų.

Ne tik už išžaginimą, bet ir už aukos daiktų vagystę nuteistas felčeris Kęstutis Stasaitis kūrė įvairias istorijas, o norėdamas nuslėpti savo turtą bandė 13 hektarų žemės sklypą Joniškio rajone už 1000 litų parduoti savo motinai. Bet šį sandorį nutraukė prokurorai.

Kaltę pripažinęs J. Borkovskis netrukus galės grįžti pas artimuosius, o septynerių metų laisvės atėmimo bausme nuteistas K. Stasaitis liko už grotų.

Vilniaus apygardos teismas vakar nusprendė pensininką į laisvę išleisti pirma laiko.

Vilniaus 2-asis apylinkės teismas tokį jo prašymą spalio mėnesį buvo atmetęs.

Trejus metus nelaisvėje išbuvusiam J. Borkovskiui dar buvo likę kalėti pustrečių metų.

Visą tą laiką jis galės gyventi laisvėje, tačiau nuo 22 iki 6 valandos turės būti namuose ir iki 2015 metų pavasario dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Abu nuteistieji nukentėjusiai vilnietei turi sumokėti 33 tūkstančius litų.

Žagino greitosios pagalbos automobilyje

K. Stasaitis ir J. Borkovskis nusikaltimą įvykdė 2009 metų spalio 24-osios naktį. Tą naktį jie turėjo suteikti pagalbą Pylimo gatvėje stiklo šuke veidą susižalojusiai neblaiviai 18-metei.

Reanimobiliu į įvykio vietą atvykę K. Stasaitis su J. Borkovskiu sužalotą merginą nuvežė į Žalgirio kliniką. Įtarus, kad vilnietei galėjo būti sukrėstos galvos smegenys, ji buvo pervežta į Greitosios pagalbos ligoninę Lazdynuose.

Vyrai, vežiodami pacientę po miestą, ją išžagino greitosios pagalbos automobilyje – kol vienas vairavo, kitas santykiavo su smarkiai apsvaigusia mergina.

Apie tai, ką teko patirti greitosios pagalbos automobilyje, vilnietė prabilo po dviejų dienų. Policijos pareigūnams ji papasakojo, kad automobilyje buvo apsvaiginta medikamentais, todėl neturėjo jėgų priešintis.

K. Stasaitis ir J. Borkovskis buvo suimti, kai ekspertai patvirtino, kad vilnietės kūne rasta jų spermos pėdsakų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.