Teisėją iškrypėliu išvadinęs D. Kedžio šalininkas paleistas teismo salėje

Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo pirmininką Stanislovą Juocevičių viešai iškrypėliu ir „brudu“ išvadinusį vilnietį Vladą Lukoševičių teismas ketvirtadienį paleido teismo salėje, nors ir pripažino jį kaltu.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2012-11-08 17:07, atnaujinta 2018-03-15 15:02

Už teisėjo įžeidimą ir šmeižtą V. Lukoševičiui skirta 90 parų arešto, tačiau subendrinus bausmę su įsiteisėjusiu Trakų rajono apylinkės teismo nuosprendžiu, vilniečiui skirta subendrinta bausmė – vieneri metai laisvės atėmimo.

Bausmės vykdymas atidėtas metams ir šešiems mėnesiams, todėl areštas V. Lukoševičiui buvo panaikintas.

Valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikęs prokuroras V. Lukoševičių siūlė įkalinti dvejiems metams. Jo nuomone, šis asmuo tik pasėdėjęs galėtų suprasti, kad daro nusikaltimus, ir tik laisvės atėmimo bausmė gali užkirsti kelią jo tolimesnei nusikalstamai veiklai.

Ketvirtadienį paskelbtas Vilniaus rajono apylinkės teismo nuosprendis yra skundžiamas. Prokuroras, kuriam V. Lukoševičius ir pačiam grasino per teismo posėdžius, greičiausiai, šia teise pasinaudos.

Dėl pasakytų žodžių nesigailėjo

„Ruoškis, iškrypėli S. Juocevičiau, būsi teisiamas ne tik kaip iškrypėlis, kuris slėpė VSD organizuotus nusikaltimus prieš mažamečius vaikus, bet ir kaip organizuotų nusikaltimų prieš mane bendrininkas. Tai yra organizuotų užpuolimų, plėšimų, grasinimų nužudyti bendrininkas“, - tokį viešą laišką S. Juocevičiui išplatino V. Lukoševičius.

Su daugybe rašybos ir skyrybos klaidų parašytame laiške Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo pirmininkui ne tik grasinama įkišti jį už grotų, bet ir metami kaltinimai labai sunkiais nusikaltimais.

Esą jis, Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra bei dar keli asmenys organizavo prieš A. Lukoševičių devynis užpuolimus, keturis plėšimus, įsiveržimą į butą su grasinimais nužudyti, klastojo bylas ir slėpė visus šiuos nusikaltimus.

„Aš galiu įrodyti, kad jis yra iškrypėlis, nes tik iškrypėlis gali slėpti nusikaltimus prieš mažamečius vaikus“, - net teisme A. Lukoševičius nesigailėjo dėl savo paskleisto šmeižto.

Priešų sąrašas nuolat ilgėjo

A. Lukoševičiaus priešų sąraše yra ne tik S. Juocevičius, bet ir buvusi žmona, visi prokurorai, nemažai teisėjų, Valstybės saugumo departamentas.

S. Juocevičius į šį sąrašą pateko atsisakęs tenkinti jo skundą, kai Vaiko teisių apsaugos tarnyba nusprendė atimti iš vyro tris vaikus ir apgyvendinti juos vaikų namuose.

Vaikai iš V. Lukoševičiaus atimti jau keleri metai, tiek pat laiko teisėsaugos auka pasijutęs jų tėvas rašė skundus į visas įmanomas institucijas, kiekvieną kartą savo priešų sąrašą papildydamas vis naujomis pavardėmis ir vis naujais epitetais.

Jo skundus su daugybe įžeidinėjimų yra ne kartą gavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė, įvairios ES institucijos.

Pats V. Lukoševičius aiškina, kad išpuoliai prieš jį patį ir vaikus prasidėjo tada, kai jis teisėsaugininkams nusprendė papasakoti, ką žino apie saugumo karininko Vytauto Pociūno ir prokuroro Tomo Borštono mirtis.

Esą, jis su abiem jų bendravo, šie atskleidė jam slaptos informacijos, todėl buvo nužudyti.

Visi neįtikę tapo pedofilais

Prasidėjus Kauno pedofilijos skandalui V. Lukoševičius tapo aršiu Drąsiaus Kedžio ir Neringos Venckienės šalininku, ne kartą lankėsi Klonio gatvėje, rinko parašus per bado akciją prie prokuratūros, sostinės gatvėmis tampė karstą ir nepraleisdavo nė vieno „violetinio“ mitingo.

Atitinkami žodžiai atsirado ir jo skunduose. Jam neįtinkančius asmenis V. Lukoševičius viešai išvadindavo pedofilais.

Labiausiai jis nekentė buvusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Juozapo Algirdo Katkaus, kurį minėdavo visuose savo skunduose, kaip persekiojimo prieš jį ir jo mažamečius vaikus organizatorių. Visuose savo skunduose J. A. Katkų jis įvardindavo pedofilu.

Buvęs Seimo narys dėl V. Lukoševičiaus šmeižto kreipėsi į prokuratūrą, tačiau byla teismo nepasiekė, nes nukentėjusysis mirė.

Liepė sūnui mušti vaiką

V. Lukoševičius yra anksčiau teistas, 12 kartų baustas administracine tvarka, be šios bylos, teismuose yra neišnagrinėtos dar dvi jam iškeltos baudžiamosios bylos. Viena - dėl to paties S. Juocevičiaus šmeižto bei įžeidimo, antra - dėl vagystės.

Trakų rajono apylinkės teismas V. Lukoševičiui už mažamečio įtraukimą į nusikalstamą veiką skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau jos vykdymą atidėjo.

Nuosprendį D. Kedžio šalininkas apskundė apeliacine tvarka, tačiau jo skundas buvo atmestas, nuosprendis įsiteisėjo.

Kaip nagrinėjant jo bylą dėl S. Juocevičiaus įžeidimo ir šmeižto sakė pats V. Lukoševičius, ši byla buvo iškelta dėl to, kad jis laikė kitą berniuką, kai jo mažametis sūnus jį mušė. Esą prieš tai vaikas buvo sumušęs jo sūnų, todėl jie jam taip atsilygino.

Bylos duomenimis, V. Lukoševičius 6 kartus dėl psichikos sutrikimų yra gydytas gydymo įstaigoje. Nagrinėjant šią baudžiamąją bylą jis pats prašė skirti jam psichiatrinę ekspertizę. Teisiamojo prašymas buvo patenkintas.

Ekspertai V. Lukoševičiui nustatė mišrų asmenybės sutikimą, tačiau konstatavo, kad tai jam netrukdo suvokti savo veiksmų ir už juos atsakyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.