Teismas uždraudė artintis prie buvusio sutuoktinio draugės

53 metų panevėžietei Audronei Antanaitienei vakar teismas uždraudė prisiartinti prie savo buvusio sutuoktinio draugės, kurią ji auklėjo kirvuku.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas”)

Nov 8, 2012, 8:18 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:25 PM

Nuteista A. Antanaitienė savo varžovei Panevėžio rajono gyventojai 38 metų Danguolei Serdikauskienei turės sumokėti 2260 litų. Be to, emocijų nesuvaldžiusiai moteriai metams apribota laisvė.

„Ar tai reiškia, kad turėsiu nuo 22 iki 7 valandos ryto būti namuose ir negalėsiu aplankyti kitame mieste gyvenančios savo motinos?” – pasibaigus teismui A. Antanaitienė klausė teisėjo.

Moterį nuramino atsakymas, kad įpareigojimas būti namuose jai netaikomas. Be Probacijos tarnybos žinios ji tik negalės keisti gyvenamosios vietos.

Į kalėjimą negrįš

Tačiau jeigu A. Antanaitienė pažeistų teismo numatytus apribojimus, jai grėstų areštas.

Buvusi Panevėžio pataisos namų medicinos punkto slaugytoja A. Antanaitienė dar neatsidurs tarp kalėjimo gyventojų.

Tačiau jeigu nuteistoji negalės laiku sumokėti teismo priteistų pinigų D. Serdikauskienei, teks nuleidus galvą prašyti, kad ji sutiktų palaukti skolos.

Išvažiavo ieškoti vyro

Tokias pagirias po teismo nuosprendžio teko išgyventi A. Antanaitienei.

Praėjusią žiemą išgėrusi šampano ji nutarė išsiaiškinti, ar tikrai jos buvęs vyras 53-ejų Algirdas Antanaitis nakvos pas savo motiną ir todėl negrįš namo.

Moteriška nuojauta kalbėjo ką kita. Juo labiau kad Antanaičiai jau buvo oficialiai išsiskyrę. Vyras prieš tai buvo išėjęs gyventi pas Panevėžio rajone įsikūrusią D. Serdikauskienę.

Tačiau po kurio laiko susipykęs su drauge jis sugrįžo pas buvusią žmoną.

Kovo 8 dienos išvakarėse nesulaukusi grįžtančio vyro A. Antanaitienė išsikvietė taksi ir išvažiavo į D. Serdikauskienės namus.

Teisme panevėžietė aiškino, jog mėsai kapoti skirtą kirvuką prigriebė, kad galėtų pamokyti tarp dviejų moterų besiblaškantį sutuoktinį.

Suradusi jį pas varžovę planavo kirvuku išbelsti A. Antanaičio automobilio langus.

Įsiveržė su kirviu rankoje

Įžengusi į D. Serdikauskienės namų kiemą A. Antanaitienė pamatė ten stovintį vyro automobilį. Ji iškart puolė vykdyti savo plano ir paleido į darbą atsineštą įrankį.

Išlėkęs į kiemą A. Antanaitis bandė ją raminti. Jis mėgino aiškinti, kad šio namo šeimininkei atvežė malkų.

Tačiau agresyvi viešnia įžengė į varžovės namus šaukdama, kad ją užmuš. Kirvuku kliuvo ir šaldytuvui, ir durų stiklams – jie krisdami sužalojo namų šeimininkę.

Po kurio laiko A. Antanaičiui pavyko nuginkluoti buvusią žmoną. Į nusiaubtus namus buvo iškviesti policijos pareigūnai.

1,29 promilės į alkoholio matuoklį pripūtusi keršytoja vienai parai atsidūrė areštinėje.

„Man buvo skaudu būti apgaudinėjamai. Tačiau po to, kai atsidūriau teisiamųjų suole, daugiau nebenoriu bendrauti su savo buvusiu vyru. Man jo nebereikia”, – prieš nuosprendį teisme kalbėjo buvusi moterų kalėjimo darbuotoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.