Naujasis VTEK narys V. Kanapinskas stos prieš teismą, nes bandė pasprukti nuo policijos (papildyta)

Naujai paskirtam Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nariui Virginijui Kanapinskui gresia dideli nemalonumai. Penktadienio rytą jis pabandė sprukti nuo policijos pareigūnų, todėl stos prieš teismą. Etikos sargo nuo atsakomybės neišgelbėjo net gyrimasis pažintimi su generaliniu policijos komisaru.

V. Kanapinskas kelių policininkams aiškino, kad esą gerai pažįsta generalinį policijos komisarą. Toks teiginys pareigūnų neišgąsdino.<br>V. Balkūnas
V. Kanapinskas kelių policininkams aiškino, kad esą gerai pažįsta generalinį policijos komisarą. Toks teiginys pareigūnų neišgąsdino.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Nov 9, 2012, 6:04 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:28 PM

V. Kanapinskas nepakluso teisėtam pareigūnų reikalavimui sustoti, kirto ištisinę eismo juostą ir padidinęs greitį nuvažiavo Vilniaus centro link.

Į šią situaciją žaibiškai sureagavo vienas iš reidą vykdžiusių policijos ekipažų. Įjungę šviesos ir garso signalą pareigūnai nusivijo pažeidėją judria Ukmergės gatve ir per kelias dešimtis sekundžių jį sučiupo.

Sulaikytas V. Kanapinskas kelių policininkams aiškino, kad esą gerai pažįsta generalinį policijos komisarą, ir prašė jo nebausti. Toks pasakymas pareigūnų neišgąsdino.

„Aš tikrai nebandžiau pabėgti. Tiesiog nepastebėjau, kad mane stabdė, ir nuvažiavau toliau“, - portalui lrytas.lt aiškino sulaikytasis vairuotojas. Jis sakė sutinkantis dėl to, kad neteisėtai važiavo A juosta, bet nesutiko su kitais pažeidimais.

Paklaustas, ar tikrai gerai pažįsta generalinį policijos komisarą, V. Kanapinskas neigė taip sakęs.

Naujuoju VTEK nariu V. Kanapinskas paskirtas tik vakar. Už tokį nutarimą balsavo 66 Seimo nariai, 1 buvo prieš, 1 susilaikė.

V. Kanapinsko kandidatūrą teikė Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Gintaras Kryževičius. Jis portalui lrytas.lt sakė, kad dar nežino visų įvykio aplinkybių. Anot G. Kryževičiaus, jei paaiškės, kad V. Kanapinskas tikrai spruko nuo policijos, tai jis turėtų pasitraukti iš VTEK.

Šiuo metu jis dirba Seimo kanceliarijos Teisės ir teisėtvarkos komiteto biuro patarėju. Taip pat V. Kanapinskas yra Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Administracinės teisės ir proceso katedros lektorius.

V. Kanapinskas yra dirbęs Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų skyriaus tyrėju. Taip pat Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos Licencijų skyriaus vyriausiuoju specialistu, Vidaus reikalų ministerijos Teisės departamento Teisėkūros skyriaus vyriausiuoju specialistu, Viešojo administravimo departamento Teritorinio administravimo politikos skyriaus vedėjo pavaduotoju.

Galėjo atsipirkti 50 Lt bauda

Penktadienio rytą sostinės policijos pareigūnai nedrausmingiems vairuotojams priminė, kad A juosta gali važiuoti tik visuomeninis transportas. Ukmergės gatvėje pareigūnai drausmino pažeidėjus. Būtent dėl tokio pažeidimo ir buvo stabdomas V. Kanapinskas. 

Jeigu vyras būtų paklusęs pareigūnams, tai būtų atsipirkęs 50 litų bauda. Tačiau dabar pažeidėjui gresia bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas. Bausmę skirs teismas.

Tą rytą Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių valdybos pareigūnai turėjo daug darbo. Pažeidėjus drausmino trys ekipažai. Tačiau neteisėtai važiuojančių A juosta buvo tiek daug, kad didžiąją dalį pažeidėjų kelių policininkai ne stabdė, bet fotografavo.

16 pažeidėjų surašyti administracinių teisės pažeisimų protokolai. Dar 15 buvo nufotografuoti. Jiems bus skirtos baudos nuo 50 litų.

„Gauname labai daug skundų, todėl tokius reidus vykdome beveik kiekvieną savaitę. Šitą problemą galėtų padėti išspręsti ir Vilniaus miesto savivaldybė. Mes neturime tiek pajėgų, kad nuolat čia budėtume“, - paaiškino reidui vadovavęs Kelių policijos valdybos 1 kuopos 2 būrio vadas Vytautas Galatiltis.

Dauguma sudrausmintų vairuotojų pripažino savo kaltę. Kiti aiškino, kad nespėjo persirikiuoti į kitą juostą. Dalis vairuotojų tikino, kad A juosta važiavo tik dėl to, kad nesudarytų automobilių spūsčių kitose eismo juostose.

Gudriausieji bandė aiškinti, kad jie A juosta važiavo, nes norėjo pasukti į dešinę. „Tai vis tiek yra pažeidimas. Į A juostą galima įvažiuoti tik prieš pat posūkį“, - paaiškino reidui vadovavęs V. Galatiltis. Pareigūnai fotografavo ir tokius gudruolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.