V. Uspaskichas ir jo bendražygiai teisme atsisakė duoti parodymus (atnaujinta)

Ragino nusišalinti teismą  

V. Uspaskicho ir V. Gapšio teigimu, jų bylą nagrinėjanti VAT kolegija yra šališka.<br>R. Danisevičius
V. Uspaskicho ir V. Gapšio teigimu, jų bylą nagrinėjanti VAT kolegija yra šališka.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-11-09 14:54, atnaujinta 2018-03-15 14:36

„Ne, nepripažįstu, kad esu kaltas. Esu nekaltas dėl visų kaltinimų“, - penktadienį sakė jis.

Seimo narys Vytautas Gapšys, Vitalija Vonžutaitė ir finansininkė Marina Liutkevičienė teigė nesuprantantys, kuo yra kaltinami, be to, neturėję pakankamai laiko susipažinti su medžiaga. V. Vonžutaitė tvirtino esanti nekalta.

V. Uspaskichas, paklaustas, ar sutinka duoti parodymus, atsisakė.

„Kada baigsis tyrimas ir bus apklausti visi bylos liudytojai, mielai duosiu parodymus“, - savo pasirinkimą motyvavo jis.

Tokias pačias pozicijas pasirinko ir V. Vonžutaitė, V. Gapšys, M. Liutkevičienė. Po liudytojų apklausos parodymus duosiantys teigė ir Darbo partijos, kaip juridinio asmens, atstovai.

Ragino nusišalinti teismą

Prieš tai Vilniaus apygardos teismo (VAT) teisėjų kolegija nepatenkino Darbo partijos pirmininko prašymo jai nusišalinti.

„Prašymai atmestini“, - teigė teisėjų kolegijos pirmininkė Daiva Pranytė-Zaleckienė.

Penktadienį duoti parodymus į VAT atvyko visi keturi Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bylos kaltinamieji - partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, Seimo narys Vytautas Gapšys, naujai išrinkta parlamentarė Vitalija Vonžutaitė ir finansininkė Marina Liutkevičienė.

Posėdžio pradžioje teisėjų kolegijai buvo įteikti V. Uspaskicho ir V. Gapšio prašymai ją nušalinti dėl subjektyvaus nešališkumo ir išankstinio nusistatymo prieš nagrinėjamą bylą.

„Teismas yra nepalankiai nusiteikęs kaltinamųjų atžvilgiu, yra iš anksto nusprendęs dėl bylos baigties“, - rašoma V. Gapšio pareiškime.

V. Uspaskicho prašyme rašoma, jog VAT oficialiame interneto puslapyje buvo paskelbtas pranešimas, kuriame teigiama, jog trūko Darbo partijos bylą nagrinėjančių teisėjų kantrybė ir jie nusprendė išskirti M. Liutkevičienės bylą.

Europarlamentaras taip pat piktinasi, kad nebuvo apklausti visi liudytojai, be to, teismas per jų apklausas elgėsi nepakančiai.

V. Gapšys pritarė V. Uspaskicho reikalavimui nušalinti visą teismą, nes esą jo interneto puslapyje skelbiama pozicija „išreiškia oficialią teismo poziciją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.