Kelmės teismas padėjo tašką Šiaulių prokuroro papirkimo byloje

Laikinai nuo pareigų nušalintam Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininkui 38 metų Evaldui Vaineikiui teks ieškotis kito darbo.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 12, 2012, 12:52 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:02 PM

Papirkimu ir pitnaudžiavimu apkaltintam E. Vaineikiui pirmadienį nuosprendį paskelbęs Klemės rajono apylinkės teismas skyrė 8 840 litų baudą ir atėmė teisę dirbti valstybinėje tarnyboje vienerius metus.

Kartu su E. Vaineikiu į teisiamųjų suolą patekusiam buvusiam Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkui 52 metų Vidui Maigiui už kurstymą piktnaudžiauti teismas skyrė 7540 litų baudą.

Kurstymu piktnaudžiauti taip pat apkaltintam įmonės „Butrema“ vadovui 46 metų Jonui Kungiui teismas skyrė 7280 litų baudą.

Papirkinėjimo skandalas kilo pernai, kai tuometinis Šiaulių apskrities VMI viršininkas E. Vaineikis 2,7 milijonų pasisavinimo bylą tyrusiam prokurorui įbruko apie 100 litų kainuojantį konjako butelį ir maždaug 14 litų vertės raudonųjų ikrų skardinę.

Pasikalbėti su pinigų pasisavinimu įtariamo J. Kungio bylos tyrimui vadovaujančiu prokuroru E. Vaineikis į Šiaulių apygardos prokuratūrą atėjo lapkričio 3-iosios rytą.

Pasikalbėjęs su prokuroru E.Vaineikis jam įteikė popierinį paketą. Kai prokuroras pareiškė, kad negeria alkoholio, Mokesčių inspekcijos vadovas numojo ranka ir išėjo.

Prokuroras apie bandymą papirkti pranešė savo vadovui Aivarui Povilaičiui, o šis informavo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovybę. STT agentai netruko išsiaiškinti, kad į šią istoriją yra įsivėlę ir J. Kungys, bei V. Maigys.

E. Vaineikį jo kabinete STT agentai sulaikė pernai lapkričio 9-ąją. Paaiškėjo, kad vyriškis darbe buvo neblaivus. Atlikus iš E. Vaineikio paimto kraujo tyrimą paaiškėjo, kad jame yra 1,09 promilės alkoholio.

Tą pačią dieną buvo sulaikytas ir J. Kungys. Netrukus į areštinę pateko ir V. Maigys.

To, kad prokurorui davė butelį brendžio ir ikrų neneigęs E. Vaineikis tvirtino, jog tai tebuvo draugiškumo ženklas, o ne bandymas papirkti.

Nors kaltę dėl jiems inkriminuotų nusikaltimų neigė ir J. Kungys bei V. Maigys, ši byla pagreitinto proceso tvarka buvo perduota nagrinėti Kelmės rajono apylinkės teismui.

Bylos nagrinėjimas teisme ėmė strigti – jis buvo kelis kartus atidėtas. Galiausiai teismas patenkino kaltinamųjų prašymą ir grąžino bylą prokuratūrai papildomam tyrimui.

Po papildomo tyrimo byla vėl buvo perduota nagrinėti Kelmės rajono apylinkės teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.