„Darbietis“ politikas – per kietas riešutėlis Joniškio teismui

Dar pavasarį girtas prie automobilio vairo policijos pareigūnams įkliuvęs Joniškio turizmo, verslo ir informacijos centro direktorius bei šio rajono savivaldybės tarybos narys 56 metų Kęstutis Mačiulis iki šiol gali mėgautis savo asmeninio visureigio „Toyota Land Cruiser“ vairavimu.

Pavasarį 2,46 promilių įpūtęs K. Mačiulis teisės vairuoti dar neprarado.<br>Lrytas.lt archyvo nuotrauka
Pavasarį 2,46 promilių įpūtęs K. Mačiulis teisės vairuoti dar neprarado.<br>Lrytas.lt archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 13, 2012, 6:40 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:45 AM

Šių metų gegužės 29-ąją jo vairuotą automobilį sustabdžiusiems policijos pareigūnams į alkoholio matuoklį K. Mačiulis įpūtė 2,46 promilių. Tačiau jau kitą dieną jį pakalbinusiam lrytas.lt žurnalistui politikas atrėžė: „Dar klausimas, ar vairavau girtas.“ 

Tada tokie K. Mačiulio samprotavimai, švelniai tariant, pasirodė kiek keistoki. Tačiau po šio įvykio prabėgo jau pusmetis, o atsakymo į klausimą, ar 2,46 promilių įpūtęs Joniškio tarybos narys vairavo girtas, nėra.

Darbo partijos Joniškio skyriaus pirmininkas ir Seimo nario Sauliaus Bucevičiaus padėjėjas K. Mačiulis policijos pareigūnams įkliuvo gegužės 29-ąją grįždamas namo iš Šiauliuose verslo inkubatoriuje vykusio turizmo ir verslo centrų direktorių pasitarimo.

K. Mačiulio vairuojamą visureigį „Toyota Land Cruiser“ kelyje Šiauliai-Ryga, netoli Ginkūnų (Šiaulių r.), gyvenvietės budėję pareigūnai sustabdė 14 val. 50 min.

Kadangi iš automobilio salono sklido alkoholio kvapas, policininkams iškart kilo įtarimų dėl vairuotojo girtumo.

Patikrinus K. Mačiulį alkoholio tikrintuvu šie įtarimai pasitvirtino. Prietaisas parodė, kad vairuotojo kraujyje yra 2,46 promilės alkoholio.

K. Mačiulis buvo nuvežtas į policijos komisariatą, ten pareigūnai jam surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą.

Kitą dieną Joniškio politikas portalui lrytas.lt pripažino turėjęs problemų su policija, tačiau tvirtino, kad „klausimas dar sprendžiamas“, todėl jis nieko komentuoti negalįs. K. Mačiulis aiškino, kad vartoja labai stiprius vaistus, kurie ir galėjo pakoreguoti alkoholio tikrintuvo parodymus.

Už vairavimą girtam K. Mačiuliui grėsė piniginė bauda nuo dviejų iki trijų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

K. Mačiulio administracinę bylą turėjo nagrinėti Šiaulių rajono apylinkės teismas, tačiau Joniškio politikas paprašė, kad jo administracinė byla būtų persiųsta į Joniškio teismą. Šis prašymas buvo patenkintas.

Po kurio laiko jo bylą atvertusiam Joniškio rajono apylinkės teismo teisėjui K. Mačiulis pareiškė norįs pasisamdyti advokatą. Politiko prašymas buvo patenkintas, o bylos nagrinėjimas atidėtas.

Byla nebuvo pradėtas nagrinėti ir per rugsėjo 30 d. įvykusį teismo posėdį. Tądien teisme pasirodęs K. Mačiulis pareiškė kandidatuojąs į Seimą, todėl turįs teisinę neliečiamybę.

Nors daugiamandatėje apygardoje kandidatavęs K. Mačiulis į Seimą nepateko (Darbo partijos sąraše jis užėmė tik 67 vietą), tačiau dėl dar nepanaikintos šio buvusio kandidato teisinės neliečiamybės teko atidėti ir lapkričio 5-ąją numatytą teismo posėdį.

Į Joniškio rajono savivaldybės tarybą išrinktas „darbietis“ K. Mačiulis yra rajono plėtros komiteto pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?