Už kūdikio nužudymą kalinčiai V. Filiponenko nepalūžti padeda dukros

Pradėjus tyrimą dėl vaikų nužudymo, V. Filiponenko išvyko į Ispaniją.

V. Filiponenko trokšta kuo greičiau pamatyti Ispanijoje gimusias dukteris.<br>R. Danisevičius
V. Filiponenko trokšta kuo greičiau pamatyti Ispanijoje gimusias dukteris.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Nov 15, 2012, 6:34 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:02 AM

Savo kaltę visą laiką neigianti 27 metų moteris apgailestavo, kad jai nepavyko įrodyti savo nekaltumo, ir maldavo negriežtinti jai paskirtos bausmės.

Klaipėdos apygardos prokuratūra siekia įrodyti, kad 2009 metų gegužės 3-iąją V. Filiponenko nužudė ne vieną, o abu tądien gimusius kūdikius. Prokurorai prašo vaikžudei skirti 14 metų nelaisvės.

Nagrinėjant bylą Klaipėdos apygardos teisme, ekspertai pateikė išvadas, kad vienas berniukas gimė jau negyvas. Tačiau jie aptiko maždaug 1 centimetro gylio įspaudimą ir neatmetė galimybės, kad kūdikis buvo sužalotas pirštu spaudžiant galvą.

Klaipėdos apygardos teismo nuosprendyje teigiama, kad motina nebandė gaivinti gyvybės ženklų nerodančio kūdikio, o antrąjį berniuką pasmaugė nenustatytu daiktu smarkiai suspaudusi kaklą.

Nustatyta, kad negyvus dvynius V. Filiponenko išmetė į šalia namų esantį šiukšlių konteinerį, kur juos tą pačią dieną surado benamiai. Pati nuteistoji tvirtino, kad po gimdymo pasijuto prastai ir užmigo, o rytą išėjo į darbą. Tuomet ji esą buvo įsitikinusi, kad naujagimius į ligoninę nuvežė jos sugyventinis Karolis Simniškis ir vaikų neieškojo. „Jaučiuosi kalta tik dėl to, kad po tragedijos nepranešiau policijai“, - sakė nuteistoji.

Pradėjus tyrimą dėl vaikų nužudymo, V. Filiponenko išvyko į Ispaniją.

Barselonoje ji susirado draugą ir pagimdė dvynes.

Praėjus kelioms dienoms po gimdymo, vaikų nužudymu įtariamą emigrantę Lietuvos policijos pareigūnai pargabeno į Lietuvą.

Nužudymu įtariama moteris išsivežti mergaičių negalėjo, nes jos - Ispanijos pilietės. „Dukrytės - vienintelis dalykas, kurį turiu, ir dėl kurio stengiuosi nepalūžti“, - kalbėjo moteris.

Klaipėdos apygardos teismo sprendimu, už ekstradiciją iš Ispanijos į Lietuvą, V. Filiponenko Policijos departamentui turi sumokėti 12700 litų.

Ji tvirtino, jog į Ispaniją išvyko dirbti, o ne slėptis nuo teisėsaugos pareigūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.