Agurkinių gaujos nariai išvengė kalėjimo

Du su Agurkinių gauja siejami vyrai išgirdo gerų žinių teisme – 32 metų Tadas Vieraitis ir jo bendraamžis Rytis Sadauskas išteisinti dėl pasikėsinimo nužudyti ir neteisėto ginklo laikymo.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas")

2012-11-20 08:10, atnaujinta 2018-03-15 07:17

2010-ųjų spalio 9-osios vakarą šūviai aidėjo prie Kauno sporto halės, kurioje vyko tarptautinis bušido turnyras. Tokie renginiai visada domina šešėlinio pasaulio atstovus.

Pasak liudininkų, dvi kompanijos susikibo vien dėl užgaulių replikų.

Nukentėjusiaisiais šioje byloje buvo pripažinti keturi su Kamuolinių nusikalstama grupuote siejami vyriškiai. Du jų buvo rimtai sužaloti ir ilgai gydėsi. Įvykio vietoje rastos devynios 9 milimetrų kalibro šovinių tūtelės.

Kamuoliniai ir Agurkiniai laikomi įtakingiausiomis Kauno grupuotėmis, kurios pešasi dėl įtakos. Pastaraisiais metais dažniau laimi Agurkiniai.

Įvertinę liudininkų pasakojimus pareigūnai iš pradžių sulaikė 5 įtariamuosius. Tarp jų – Agurkinių vadeiva laikomą Saulių Velečką, pravarde Agurkas, tačiau perdavus bylą į teismą liko tik du kaltinamieji.

Tyrimą apsunkino aplinkybė, kad visi nukentėjusieji teisme vengė duoti parodymus ir pareiškė niekam pretenzijų neturintys.

T. Vieraitis ir R. adauskas neneigė įvykio metu buvę prie Sporto halės, tačiau tikino nešaudę. Nors ant T. Vieraičio kelnių ekspertai rado parako pėdsakų, kaunietis įtikinėjo jas pirkęs Frankfurte prie Maino (Vokietija) esančioje parduotuvėje praėjus porai savaičių po incidento.

Kauno apygardos teismas abu kauniečius išteisino pagal visus Baudžiamojo kodekso straipsnius, nes kaltinimai esą buvo pagrįsti ne neginčijamais įrodymais, o prielaidomis ir prieštaringais duomenimis.

Teismo nuomone, pas kaltinamuosius nebuvo rasti ginklai, tyrimo metu nepavyko nustatyti tikslios nusikaltimo vietos, laiko, todėl neaišku, kur ir kada vyriškiai galėjo nešioti neteisėtai įgytus ginklus.

Kaltinimai buvo grindžiami vieno įslaptinto liudytojo parodymais, tačiau ir jie nebuvo nuoseklūs, nesutapo su kitomis bylos aplinkybėmis.

Tiek už R. Sadauską, tiek už T. Vieraitį buvo sumokėti 20 tūkstančių litų užstatai – jie bus grąžinti.

Kauniečiai turbūt nebuvo visiškai įsitikinę palankia bylos baigtimi, todėl į teismą atsinešė krepšius su būtiniausiais daiktais tam atvejui, jeigu iškart būtų suimti.

Po nuosprendžio jie išvažiavo prabangiu visureigiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.