Į komisaro kiemą valdišką voljerą gabeno pavaldiniai?

Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariato (VPK) Imuniteto skyriui atlikus tyrimą dėl galimo VPK viršininko pavaduotojo Gintaro Kliaugos galimai pasisavinto tarnybinių šunų voljero dalių, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnyba. Aiškėja ir daugiau šios skandalingos istorijos detalių – pavyzdžiui, įtariama, kad voljerų metalą komisarui gabeno jo pavaldiniai valdišku transportu.

Gali būti, kad G. Kliaugą apskundė kažkas iš jam valdiškus voljerus į sodybą gabenusių pavaldinių.<br>R. Stundžienė
Gali būti, kad G. Kliaugą apskundė kažkas iš jam valdiškus voljerus į sodybą gabenusių pavaldinių.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Nov 21, 2012, 3:43 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:56 AM

Dėl pavasarį išardytų Panevėžio apskrities VPK kieme riogsojusių seniai nenaudojamų voljerų skandalas kilo praėjusią savaitę. Komisariato Imuniteto skyrius gavo informaciją, kad metalinės voljerų dalys yra išvežtos į G. Kliaugos sodybą Panevėžio rajone.

Informacija netrukus pasitvirtino, o ir pats G. Kliauga prisipažino, kad maždaug 300-400 kg sveriančios metalinės voljerų dalys, rastos jo sodyboje, anksčiau priklausė VPK. Tiesa, šios dalys jau seniai pagal paskirtį nebuvo naudojamos.

Trečiadienį Panevėžio apskrities VPK išplatino informaciją, kad atlikus gautos informacijos patikrinimą, lapkričio 21 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 straipsnio 2 dalį („Piktnaudžiavimas tarnyba“). Be to, Panevėžio apskr. VPK Vidaus tyrimo poskyris pradėjo tarnybinį patikrinimą.

Greičiausiai G. Kliauga įskundė kažkas iš jam voljerų metalą į sodybą gabenusių žmonių. Pirminiais duomenimis, į aukšto policijos pareigūno kiemą šį krovinį VPK darbininkai šio komisariato Logistikos skyriui priklausančiu automobiliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.