Ekspertai įtaria - „Bajorkiemis“ galėjo būti padegtas tyčia

Praėjusią naktį sudegusio restorano „Bajorkiemis“ gaisravietę apžiūrėję priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ekspertai nustatė, jog ugnis įsiplieskė ne dėl techninių priežasčių. Manoma, kad gaisras kilo dėl atviro liepsnos šaltinio. Įtariant tyčinį padegimą policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Įtariama, kad „Bajorkiemis“ buvo padegtas tyčia.<br>N. Povilaitis
Įtariama, kad „Bajorkiemis“ buvo padegtas tyčia.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2012-11-29 22:05, atnaujinta 2018-03-15 00:11

Ketvirtadienį nuo pat ankstaus ryto nuodėgulių krūva virtusiame, šalia Kauno stūksojusiame restorane „Bajorkiemis“ dirbo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ekspertai. Bandyta nustatyti, kodėl praėjusią naktį įsiplieskė milžinišką medinį pastatą neatstatomai suniokojusi ugnis.

„Buvome nuvykę į gaisravietę, ją apžiūrėjome. Taip pat pasitelkėme specialistus iš Vilniaus, kurie turi specialią aparatūrą. Nenustatėme techninių priežasčių, dėl kurių galėjo kilti gaisras“, - lrytas.lt sakė Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Gaisrų tyrimo poskyrio viršininkas Arūnas Kilšauskas.

Ugniagesių ekspertai konstatavo, jog gaisras kilo dėl pašalinio atviro ugnies šaltinio. Įtariant, kad medinis restoranas buvo supleškintas tyčia, darbo ėmėsi Kaišiadorių rajono policijos komisariato kriminalistai.

Gali būti, jog pastatas buvo padegtas jo viduje, centrinėje dalyje prilaisčius degaus skysčio. Būtent šioje supleškėjusio restorano pastato vietoje daugiausia užtruko ugniagesių ekspertai. Ypač atidžiai jie tyrinėjo po medinėmis, sudegusiomis grindimis esantį pusrūsį.

Gaisravietėje rado įtartinų daiktų ?

Lrytas.lt duomenimis, ugniagesių ekspertai gaisravietėje rado tam tikrų daiktų, galinčių tapti įkalčiais restorano padegimo byloje. Kokie tai daiktai, Gaisrų tyrimo poskyrio viršininkas A. Kilšauskas atskleisti nenorėjo.

„Tai objektai, kurie nepatenka į mūsų jurisdikciją. Juos perdavėme tirti policijos pareigūnams“, - sakė A. Kilšauskas.

Kaišiadorių rajono policijos komisariato viršininkas Ramūnas Grigonis sakė, jog pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto sunaikinimo visuomenei pavojingu būdu. Už šį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Kriminalistų laukia sunkus darbas

Ikiteisminį tyrimą pradėję Kaišiadorių policijos pareigūnai jau sudarinėja sąrašus asmenų, kuriuos reikės apklausti.

Pareigūnai pripažino ieškosiantys liudininkų, kurie pirmieji pastebėjo gaisrą ir paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą. Taip siekiama nustatyti, kokiu laiku pastate įsiplieskė ugnis, ekspertai turės pasakyti per kiek laiko liepsna išplito taip, kad taptų matoma iš išorės.

Pareigūnai aiškinasi kokie žmonės praėjusią dieną bei vakarą lankėsi restorane, kuris, Lrytas.lt žiniomis, jis dirbo tik savaitgaliais.

Sudegė teismo išvakarėse

Pareigūnams taip pat teks narplioti ir sudėtingas anksčiau „Bajorkiemį“ valdžiusių dviejų Kauno verslininkų tarpusavio santykių peripetijas.

Įvairių minčių kelia faktas, jog gaisras kilo ir restoranas suplėškėjo vakar naktį, o šiandien Aukščiausiajame teisme turėjo būti nagrinėjamas bankroto administratoriaus skundas dėl jo pastatų įkeitimo.

Restotaną šiuo metu valdo bankroto administravimo įmonė „Verslo valdymo ir restruktūrizacijos centras“. Bendrovė į teismą kreipėsi motyvuodama, kad buvęs „Bajorkiemio“ savininkas restoraną neteisėtai įkeitė bankui.

Bankroto administratorius taip pat yra apskundęs teismo sprendimą nugriauti visus restorano pastatus nugriauti. Konstatuota, kad jie pastatyti neteisėtai, neturint leidimų, nerengiant statinių techninių projektų, nederinant jų su Kaišiadorių rajono savivaldybės administracija, Valstybinės saugomų teritorijų tarnyba, Kauno marių regioninio parko direkcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.