Telefoniniams sukčiams 24 tūkst. litų atidavusi klaipėdietė jaučiasi užhipnotizuota

Telefoniniai sukčiai tarsi užbūrė klaipėdietę: gelbėdama neva į bėdą pakliuvusį sūnų moteris atidavė visus namie turimus pinigus – daugiau kaip 24 tūkst. litų.

Telefoninių sukčių rankose užvakar atsidūrė visos klaipėdietės santaupos.<br>V. Balkūnas
Telefoninių sukčių rankose užvakar atsidūrė visos klaipėdietės santaupos.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas")

Dec 4, 2012, 8:04 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:49 PM

Sekmadienio popietę uostamiestyje, Kretingos gatvėje, gyvenančiai 59 metų moteriai laidiniu telefonu paskambino nepažįstamas vyras.

Jis pasakė, kad klaipėdietės sūnus smarkiai sužalojo merginą. Kad nebūtų keliama baudžiamoji byla, reikia pinigų nukentėjusiajai gydyti ir jos giminaičiams nuraminti. Tad moteris turi skubiai apsispręsti, ar padės savo vaikui išvengti nemalonumų.

Dar nepasibaigus pokalbiui pasigirdo durų skambutis. Buto šeimininkė išvydo vaikiną. Jis pareiškė esąs nukentėjusios merginos brolis.

Moteris surinko visas namie laikytas santaupas įvairia valiuta – 4200 eurų, 2 tūkst. JAV dolerių. Bendra pinigų suma sudarė 24 300 litų.

Tik išėjus nepažįstamajam moteriai ėmė šviesėti galva. Ji vis dar vylėsi, kad iš tikrųjų sūnui prireikė pagalbos. Tačiau jam paskambinusi sužinojo, kad šiam jokių problemų nenutiko.

„Mane ta žinia apie sūnaus bėdą išvedė iš pusiausvyros, o iš telefono ragelio besiliejantys žodžiai tarsi užhipnotizavo.

Daugybę kartų girdėjau, laikraščiuose skaičiau ir per televiziją mačiau istorijų apie telefoninius sukčius ir buvau įsitikinusi, kad man taip niekada nenutiks.

Tačiau jie kalba tikrai įtaigiai, o gal taip tik atrodo šoko ištiktam žmogui. Kai paskambinau sūnui ir paklausiau, kas jam nutiko, jis tepasakė: „Mama, ką padarei?” Tačiau jau buvo per vėlu”, – sakė moteris, po įvykio nuolat gerianti raminamuosius vaistus ir kaltinanti tik save.

Moteris kreipėsi į policiją. Pareigūnams ji papasakojo, kad pinigų paimti atėjo neaukštas tamsaus gymio maždaug 30 metų vyriškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.