Apsaugos prašanti M. Milinienė: „Žmogaus gyvybė Lietuvoje nieko verta“

„Atrodo, lyg dėl trijų centų klausimas buvo sprendžiamas, o ne dėl žmonių gyvybės“, - trečiadienį po Vilniaus apygardos administraciniame teisme vykusio teismo posėdžio lrytas.lt sakė nužudyto ir pedofilu išvadinti Vaido Milinio mama Marija Milinienė.

M. Milinienė: „Šlykštu pasidarė, tokį šoką gavau, kai teisme pareigūnai pradėjo aiškinti, kad grėsmės mano šeimai nėra."<br>M. Patašius
M. Milinienė: „Šlykštu pasidarė, tokį šoką gavau, kai teisme pareigūnai pradėjo aiškinti, kad grėsmės mano šeimai nėra."<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Dec 5, 2012, 11:02 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:28 PM

Vilniaus apygardos administraciniame teisme yra nagrinėjamas M. Milinienės skundas dėl Generalinės prokuratūros ir Policijos departamento atsisakymo moteriai ir jos vaikams skirti apsaugą.

„Gyvybė Lietuvoje nieko verta. Šlykštu pasidarė, tokį šoką gavau, kai teisme pareigūnai pradėjo aiškinti, kad grėsmės mano šeimai nėra. Nei jie bylos skaitę, nei atsižvelgė į joje surinktus duomenis“, - kalbėjo M. Milinienė.

Anksčiau ramiai gyvenusi ir niekam nežinoma buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio šeima Garliavos įvykių sūkuryje atsidūrė 2010 metų gruodį.

Gruodžio 3 d. dingo jų sūnus V. Milinis. Po daugiau nei savaitės, gruodžio 11 d., 24 metų jaunuolis buvo rastas negyvas – nušautas automobilyje miške, esančiame netoli tėvų namų.

Nustatyta, kad jaunuolis prieš mirtį buvo žiauriai kankintas.

Po V. Milinio nužudymo pradėjo sklisti gandai esą jis yra trečiasis pedofilas Aidas, kurio ieškojo, bet taip ir nerado Drąsius Kedys.

Dėl sūnaus šmeižimo M. Milinienė kreipėsi į teisėsaugininkus. Netrukus pradėjo aiškėti, jog šmeižto pėdsakai veda į Klonio gatvę, į pedofilijos istorijos kūrėjų Kedžių ir Venckų namus.

Iki to laiko Miliniai net neįtarė atsidūrę D. Kedžio ir jo sesers šalininkų akiratyje, nors dar 2010 m. vasarą suprato yra sekami bei sulaukė pirmųjų grasinimų - prie jų namų buvo padėtas laidotuvių vainikas, aplink jį pritaškyta kečupo.

Vainiką padėjęs asmuo buvo nustatytas. Pasirodė, jog jis psichiškai neįgalus. Vyras buvo uždarytas priverstiniam gydymui. Dabar tyrimas jo atžvilgiu yra atnaujintas.

Tų pačių metų rudenį teisėsaugininkams apklausus kai kuriuos Klonio gatvės budėtojus, paaiškėjo, jog Vaidas Aidu buvo pradėtas daryti tuo pačiu laiku, kai prasidėjo šeimos sekimas.

N. Venckienė ir jos teta Audronė Skučienė prie jų namų budėjusiems žmonėms pradėjo pasakoti, jog mergaitė esą neištaria „v“ raidės, todėl trečiasis pedofilas gali būti ne Aidas, o Vaidas.

Budėtojams buvo duotas sąrašas asmenų, kuriuos reikėtų sekti. Jame buvo ir A. Milinio pavardė.

Dar vėliau pati N. Venckienė vienoje laidoje sudarė galimo pedofilo fotorobotą. Jis pasirodė stebėtinai panašus į V. Milinį.

N. Venckienė vieną kartą teigė šį asmenį mačiusi teismo lifte, išėjusį iš taip pat pedofilu išvadinto ir vėliau nužudyto teisėjo Jono Furmanavičiaus kabineto. Antrą kartą tvirtino, kad fotorobotą sudarinėjo pagal tuomet savo globotinės, D. Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters pasakojimą.

Pernai rudenį prabilus D. Kedžio draugui Mindaugui Žalimui, paaiškėjo, kad D. Kedys planavo nužudyti ne tik J. Furmanavičių, Violetą Naruševičienę, L. Stankūnaitę bei Andrių Ūsą, bet ir A. Milinį bei Kauno nusikalstamos „Agurkinių“ grupuotės lyderį Saulių Velečką, pravarde Agurkas.

V. Milinio nužudymo byla iki šiol nebaigta, tačiau, pasak M. Milinienės, joje yra didelių postūmių.

Dėl jaunuolio apšmeižimo po mirties pradėti keli ikiteisminiai tyrimai. Viename jų įtarimai yra pareikšti Klonio gatvės aktyvistui Renaldui Ščiglinskui. Netrukus jie bus pareikšti ir A. Skučienei.

Praėjusią savaitę A. Ūso bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto 2-osios apylinkės teismas pareiškė, kad jokios pedofilijos nebuvo.

A. Ūsas visiškai reabilituotas. Teismas paskelbė, kad seksualinę patirtį mergaitė įgijo tik paties tėvo namuose, kai šis atėmęs ją iš mamos ir izoliavęs nuo visuomenės dukrą neteisėtai kamantinėjo ir filmavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.