Persekioti imtą mikroautobuso vagį sustabdė tik ant kelio patiestas „ežys“

Naktį į trečiadienį Joniškio rajone pavogtą automobilį „Fiat Ducato“ persekioti ėmusiems pareigūnams jį sustabdyti pavyko tik panaudojus specialią priemonę - patiesus ant kelio „ežiu“ vadinamą dygliuotą juostą.

Svetimu automobiliu pasivažinėti sumanęs vaikinas atsidūrė už grotų.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Svetimu automobiliu pasivažinėti sumanęs vaikinas atsidūrė už grotų.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 5, 2012, 6:02 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:40 PM

Apie jam priklausančio mikroautobuso „Fiat Ducato“ vagystę jo savininkas joniškietis 53 metų J. R. sužinojo apie pirmą valandą sulaukęs telefono skambučio.

Mašinos savininkui buvo pranešta, kad jam priklausantį mikroautobusą savavališkai pasiėmė jo sodyboje gyvenantis, vairuotojo pažymėjimo neturintis, neblaivus 20 metų Vilmantas B.

Pasisavinti automobilį vaikinui padėjo užvedimo spynelėje palikti rakteliai.

Skambinusysis nurodė, kad Vilmantas planavo patraukti link savo gimtinės – Akmenės.

J. R. automobilį iš jo pagrobusį vaikiną bandė surasti pats. Sėdęs į kitą savo automobilį joniškietis patraukė Akmenės rajono link ir netrukus sutiko jau atgal į sodybą grįžtantį mikroautobuso pagrobėją.

Išvydęs automobilio savininką Vilmantas B. persigalvojo, apsisuko ir vėl nulėkė Akmenės link.

J. R. susisiekė su jaunuolio motina, prašydamas įkalbėti sūnų liautis krėtus kvailystes. Tačiau motina bėglio sustoti neįtikino. Tada „Fiat Ducato“ savininkas susisiekė su Akmenės rajono policijos pareigūnais ir pranešė apie pavogtą jo automobilį.

Akmenės rajono patruliai operatyviai įsijungė į bėglio gaudynes, tačiau pasisavintą automobilį vairavęs Vilmantas B. jų reikalavimą sustoti ignoravo ir dideliu greičiu nuo Ventos gyvenvietės nurūko link Mažeikių.

Tada Akmeniškiai susisiekė su Mažeikių kolegomis ir paprašė jų pagalbos.

Šie pirmą kartą stabdyti „Fiat Ducato“ mėgino apie 2 valandą ties Viekšniais, tačiau vairuotojas ignoravo reikalavimą sustoti.

Tada buvo nutarta panaudoti priverstinio stabdymo priemonę – „ežį“.

Kai ant kelio ištiesto „ežio“ dygliai pradūrė „Fiat Ducato“ padangas, mikroautobusas tapo sunkiai valdomu ir trenkėsi į pakelėje stovėjusį policijos tarnybinį automobilį „VW Cady“ ir kartu su juo nulėkė nuo kelio.

Smūgio metu pareigūnų tarnybiniame automobilyje nebuvo, o bėglys susimušė antakį.

Sučiuptam Vilmantui B. alkoholio tikrintuvui 0.52 promilių girtumas.

Už kelių eismo taisyklių pažeidimą, nulėmusį kitos transporto priemonės sugadinimą, kurį jis padarė būdamas neblaivus ir neturėdamas teisės vairuoti, bei nepaklusimą uniformuoto policijos pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę pažeidėjo laukia daugiatūkstantinė bauda.

Be to, Vilmantui B. teks atlyginti nuostolius dėl nepataisomai sumaitotų abiejų automobilių.

Į Mažeikių rajono policijos komisariato laikino sulaikymo patalpą uždarytas Vilmantas B. vėliau buvo perduotas Joniškio kolegoms, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl automobilio vagystės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.