Tris vaikus pražudęs S. Paulikas veržiasi į laisvę

Praėjus penkeriems metams po tragedijos Aleksandrijoje, kai girtas policininkas pražudė tris iš mokyklos ėjusius ketvirtokus, šios kraupios avarijos kaltininkas Saulius Paulikas prašosi į laisvę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-06 07:47, atnaujinta 2018-03-14 20:28

Ketvirtadienį iki pietų Vilniaus pataisos namų komisija svarstys šio nuteistojo prašymą išleisti jį pirma laiko. Jis jau yra atlikęs daugiau nei pusę skirtosios devynerių metų nelaisvės bausmės, rašo dienraštis „Klaipėda“.

Pagal naująjį Probacijos įstatymą šį klausimą svarstys iš visuomenės veikėjų ir laisvės atėmimo įstaigos darbuotojų sudaryta komisija.

Ar rekomenduoti S.Pauliką išleisti į laisvę, be pareigūnų, spręs Kalinių globos draugijos narys, vienuolė sesuo Benedikta, Vilniaus savivaldybės atstovė bei dar vienas su Kalėjimų departamentu nesusijęs asmuo.

Kaip teigė Vilniaus pataisos namų viršininko pavaduotojas Česlovas Jocius, komisiją paprastai sudaro aštuoni žmonės, o jos pirmininkas turi du balsus.

Komisijai bus pateikta nuteistojo S. Pauliko charakteristika, psichologinės išvados, asmens byla bei kiti reikalingi dokumentai.

Šį bene labiausiai Lietuvoje pagarsėjusį buvusį policininką pataisos namų administracija tik pačioje bausmės atlikimo pradžioje buvo nutvėrusi girtą. Č. Jociaus tikinimu, daugiau nuobaudų šis skuodiškis neturėjo, dirbo virtuvėje.

Ko gero, kaip teigiamai jį apibūdinantis faktas bus minima ir tai, jog S. Paulikas kiekvieną mėnesį žuvusių berniukų tėvams perveda dalį savo uždirbamo atlyginimo.

Šią garsią bylą nagrinėjo visų instancijų teismai. Galutinė kaltininkui skirta bausmė – 9 metai nelaisvės, o iš nuteistojo žuvusiųjų tėvams priteista 900 tūkst. litų.

Jeigu komisija nuspręs, kad nuteistasis yra vertas atleisti nuo likusios bausmės dalies, ši rekomendacija pasieks sprendimą dėl lygtinio atleidimo priimsiantį teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.