Neregį apmovusio kauniečio byla nepajuda iš mirties taško

Driekiasi ilga aferų uodega

V. Sidabrius mirė nesulaukęs, kada teisme bus nagrinėjama jį apgavusio aferisto byla.<br>„Lietuvos ryto“ televizija
V. Sidabrius mirė nesulaukęs, kada teisme bus nagrinėjama jį apgavusio aferisto byla.<br>„Lietuvos ryto“ televizija
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Dec 12, 2012, 3:47 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:37 PM

Trečiadienį Kauno rajono apylinkės teisme buvo atidėtas jau ketvirtas bylos posėdis.   Teisiamas vyras anksčiau nepasirodė trijuose posėdžiuose ir už tai buvo nubaustas 3,9 tūkst. litų bauda, be to, teisėja Audronė Levinskienė lapkritį nusprendė kreiptis į policiją dėl prievartinio jo atvesdinimo.

Bet policininkų į pagalbą kviesti trečiadienį nereikėjo. Šįryt teisme pasirodęs V. Miknius paprašė atidėti posėdį, nes negalėjo atvykti jo advokatas, pastarasis užimtas kitoje byloje.

„V. Miknius yra prasiskolinęs daugiau nei 3 mln. litų. Gelbėdamas savo kailį jis skandina, kas pakliūva po ranka“, - šiandien teisme piktinosi nukentėjęs kaunietis Juozas Marcinkevičius.

Nuo V. Mikniaus nukentėjo ne tik J. Marcinkevičius. Labiausiai šokiruojanti - 90 metų neregio Vytauto Sidabriaus istorija.

Apie šį vienišą, visiškai nematantį Kačerginės miestelio gyventoją verslininkas V. Miknius prieš keletą metų sužinojo iš vietos socialinių darbuotojų.

Pasak V. Sidabriaus, tariamas geradarys žadėjo pasirūpinti, kad jam būtų atlikta akių operacija, bet išviliojo iš jo visą turtą, santaupas ir paliko likimo valiai.

Senukas tvirtino patikėjęs V. Mikniaus pažadais, kad pastarasis padės jam atsigulti į ligoninę.

Pensininkas 2009 metų lapkričio 25 dieną naują pažįstamą oficialiai įgaliojo tvarkyti jo turtą, banko sąskaitas.

Tą pačią dieną V. Miknius ištuštino senuko 28 tūkst. litų sąskaitą, o po trijų savaičių pardavė Kačerginėje stovintį V. Sidabriaus nuosavą namą ir žemės sklypą.

V. Sidabrius kurį laiką gyveno šiame miestelyje veikusiuose senelių globos namuose „Sinjorų rojus“, kurie nebuvo teisiškai įregistruoti. Juose buvo karšinami devyni senyvo amžiaus žmonės.

Vėliau V. Miknius perkėlė V. Sidabrių į privačius globos namus Vilkijoje, o iš ten jis atsidūrė Kauno rajono savivaldybei priklausančioje globos įstaigoje Ežerėlio miestelyje.

Teisėsaugai ėmus tirti aferą, V. Sidabrius 2011 metų birželį mirė, bet sukčiavimo byla buvo tęsiama.

Prieš mirtį senuko akių operacija pasirūpino jo įpėdinė V. Kietienė, kurios brolis vedė V. Sidabriaus seserį. Tačiau regėjimo senukui taip ir nepavyko susigrąžinti.

Kodėl negrąžino aklam senukui pinigų, V. Miknius šiandien teisme portalui lrytas.lt komentuoti atsisakė.

Driekiasi ilga aferų uodega

V. Miknius yra teisiamas ne tik dėl V. Sidabriaus apgavystės.

Kaunietis J. Marcinkevičius tvirtino, kad V. Miknius įkalbėjo jį firmai „Im Baltic“ dovanoti keturis savo žemės sklypus.

J. Marcinkevičius tikėjosi, kad V. Mikniaus įmonės vardu bus paimta paskola kotedžams statyti, bet partneris šį nekilnojamąjį turtą slapta įkeitė.

Paskui V. Miknius pasirašė vekselį, kad yra skolingas J. Marcinkevičiui 240 tūkst. litų.

J. Marcinkevičiaus sūnus Linas Marcinkevičius tvirtino, kad V. Miknius vekselį, kitus dokumentus ir 24 tūkst. litų pavogė apsilankęs jų namuose.

Šių dokumentų vagystės ir V. Sidabriaus apgavystės tyrimai yra sujungti į vieną bylą.

Už aferas V. Mikniui gresia iki 8 metų nelaisvės.

Teisiamo verslininko įmonės „Im Baltic“ būstinė įsikūrusi Kaune, Žvangučių gatvėje.

Tame pačiame name šiuo metu veikia privatūs senelių globos namai „Slauguva“. Jų direktorė Rita Vanagienė tvirtino, kad V. Miknius jiems nevadovauja, tik yra išnuomojęs „Slauguvai“ patalpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.