Žmonės be žinios dingsta ir automobilių bagažinėse

Mirtinai automobiliu nutrenkei pėsčiąjį? Paslėpk lavoną bagažinėje arba miške. Tokia logika vadovaujasi kai kurie mūsų šalies keliais važinėjantys vairuotojai. Tikėtina, kad būtent toks likimas ištiko dalį be žinios dingusių žmonių.

Policijai yra žinoma atvejų, kai žmogų kelyje parbloškęs vairuotojas mėgino sprukti paslėpęs kūną.<br>123rf
Policijai yra žinoma atvejų, kai žmogų kelyje parbloškęs vairuotojas mėgino sprukti paslėpęs kūną.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Dec 12, 2012, 12:19 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:48 PM

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas prisimena bent porą įvykių, kai vairuotojai, kaip įtariama, norėjo paslėpti parblokštus pėsčiuosius.

Kraupūs nutikimai keliuose

Vienas tokių įvykių nutiko naktį, autobusui su lietuvių prekeiviais grįžtant iš Baltarusijos į Lietuvą. Autobusas rėžėsi į šalikelėje sustojusį MAZ sunkvežimį. Įdomiausia, kad sunkvežimio vairuotojas ką tik buvo nutrenkęs pėsčiąją. Kartu su bendrakeleiviu paėmęs kūną, vilko jį į mišką. Vienas vyrų turėjo ir kastuvą.

„Sunku pasakyti tiksliai, kaip viskas buvo, tačiau baltarusiai žuvusiosios kūną nešė miško link. Tikrai neatmesčiau prielaidos, kad moterį jie norėjo paprasčiausiai paslėpti“, - pasakojo pareigūnas.

Antrąjį įvykį D. Česnauskas prisimena nutikus Prienuose. Buvęs Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnas, važiuodamas su draugais į pirtį, partrenkė ir mirtinai sužalojo žmogų. Kompanija mirusįjį tiesiog patraukė nuo kelio ir nuvažiavo tolyn. Tačiau vėliau nusprendė grįžti, įkelti lavoną į bagažinę ir nuvežti paslėpti.

„Pamenu, kad žuvusio pėsčiojo kraujyje buvo ar tik ne penkios promilės alkoholio. Todėl vairuotojo pasakojimas, kad jis įbėgo į perėją, nieko neįtikino. Tokio girtumo žmogus judėti gali labai lėtai“, - pasakojo tyrėjas.

Negyvėlį vežančią mašiną tuomet pastebėjo ūkininkas. Vyrui įtarimų sukėlė naktį važiuojantis apdaužytas automobilis, todėl šis pranešė pareigūnams ir ėmė kompaniją persekioti. Galiausiai prie pirties bėgliai sustojo. Vyrai išsilakstė, tačiau ūkininkui trumpam pavyko sulaikyti istorijos herojų.

„Vairuotojas tuomet sudavė keletą smūgių persekiotojui ir pabėgo. Atvažiavę pareigūnai apžiūrėjo automobilį ir pamanė, kad bagažinėje rado vieną pasislėpusį iš girtos kompanijos. Tačiau pasirodė, kad tai anksčiau partrenktas ir užmuštas pėsčiasis“, - prisiminė D. Česnauskas.

Nors policija įvykių, kai bandoma paslėpti automobilio partrenktą žmogų, fiksuoja retai, nereiškia, kad jų nepasitaiko.

Tyčia sudaužė automobilį?

Kaip vieną labiausiai sukrėtusių įvykių D. Česnauskas prisimena Kauno K. Baršausko gatvėje užmušto pėsčiojo istoriją. Perėjoje mirtinai žmogų partrenkęs vairuotojas paspruko ir netrukus sukėlė eismo įvykį kitoje vietoje. Kilo įtarimų, kad į kitą automobilį jis smarkiai trenkėsi tam, kad dar labiau deformuotų kapoto įlenkimus ir užmaskuotų savo nusikaltimą.

„Tyrimas buvo sudėtingas. Teko atlikti ant žuvusiojo rūbų likusių dažų analizę, ieškoti ankstesnių automobilio šeimininkų, aiškintis, kurios detalės, kokiais dažais buvo perdažytos. Tiesa, galų gale nepavyko įrodyti, kad antra avarija vairuotojas stengėsi užmaskuoti pirmąją“, - tikino D. Česnauskas.

Dar vienas su žmogiškumu prasilenkęs poelgis, kai vairuotojas su vienoje aukštojoje mokykloje dėstančiu tėvu perėjoje nutrenktą moterį parvežė namo, davė šiek tiek pinigų ir paliko prie buto durų. Nukentėjusiajai buvo lūžusios abi kojos.

Panašių atvejų – ne vienas ir ne du. Pareigūną stebina tai, kad vietoje mažesnės bausmės iškart iškvietus medikus ir pareigūnus, vairuotojai viską bando nuslėpti ir galiausiai nukenčia daug labiau.

„Būna, kad žmoniškai besielgdami, besirūpindami pėsčiuoju, bendraudami su juo vairuotojai pasiekia, kad nukentėjęs žmogus jiems nebereikštų išvis jokių pretenzijų. Daug kas priklauso nuo paprasčiausio žmogiškumo“, - kalbėjo D. Česnauskas.

Tačiau daugybė vairuotojų elgiasi atvirkščiai ir iki paskutinės akimirkos įrodinėja esantys nekalti. Tokie asmenys bando pasinaudoti mažiausiomis tyrėjų klaidomis ar kitokiais neatitikimais. Kaltė paprastai pripažįstama tik patarus advokatui ir supratus, kad taip bausmė bus mažesnė.

Po smūgio kumščiu taranavo mašiną

Ne vienas eismo įvykis baigiasi muštynėmis. Vienas tokių tipiškų konfliktų įvyko prekybos centro aikštelėje Kaune. Šioje vietoje eismas buvo nukreipiamas ratu, prieš eismą važiuojantis BMW automobilis, vairuojamas treninguoto jaunuolio, sustojo priešais kitą mašiną. 

Pagal taisykles važiuojantis vyras chuliganui nenusileido ir iš kelio nesitraukė. Tuomet BMW vairuotojas iššoko iš automobilio ir atplėšęs kitos mašinos dureles trenkė į veidą. Kelių dešimčių žmonių akivaizdoje sumuštas vairuotojas galimai sumaišė pedalus ir savo automobiliu taranavo BMW.

„BMW vairuotojas pamatęs, kas atsitiko, iškart nurimo ir pripažino savo kaltę. Tikėtina, kad kito automobilio vairuotojas taranavo tyčia. Tačiau gali būti, kad po smūgio išties sumaišė pedalus“, - svarstė D. Česnauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?